Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că în mandatul său s-au făcut toate demersurile pentru ca proiectele din acest domeniu să respecte legislaţia de mediu. Acesta este de părere că proiectele deja demarate trebuie să continue, fără a se face rabat de la normele privind respectarea mediului.
Sebastian Burduja a fost întrebat, luni, în cadrul conferinţei „Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VII-a” , eveniment organizat de News.ro, dacă a discutat cu preşedintele ales Nicuşor Dan despre relaţia dintre unele ONG-uri care militează pentru protecţia mediului şi autorităţile române, în contextul în care România are în derulare proiecte pentru noi capacităţi de producţie care pot provoca nemulţumirea organizaţiilor de mediu, inclusiv pe domeniul hidro.
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
19 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
„Pe această temă nu (am discutat – n.r.)”, a răspuns Sebastian Burduja.
Ministrul se arată un susţinător al proiectelor începute, arătând că Hidroelectrica respectă, oricum, prevederile privind protecţia mediului.
„Dar din punctul meu de vedere, Hidroelectrica n-a tăiat niciodată colţurile, sau oricum pe mandatul meu nu s-a întâmplat, se tăie colţurile din perspectiva reglementărilor de mediu şi de aceea totuşi şi litigiile au fost câştigate în mare măsură de Hidroelectrica şi de aceea am reuşit să avansăm cu proiecte de tipul Răstoliţa şi urmează şi altele care sunt foarte aproape de a avea din nou acord de mediu. Cred că totuşi aceste proiecte, care înseamnă sute de megawati, înseamnă peste două miliarde de euro deja cheltuiţi de statul român, vor avea o contribuţie în mixul energetic şi ar fi păcat să nu le terminăm, sigur respectând standardele de mediu, fără discuţie, pentru că altfel oricum vom pierde instanţă, oricum vor fi alte costuri”, a adăugat Sebastian Burduja.
Acesta a subliniat că abordarea proiectelor de investiţii în energie a făcut făcută „metodic, chiar dacă mai încet”, a fost stabilită împreună cu Ministerul Mediului şi cu companiile care au realizat investiţiile, fiind efectuate „toate studiile necesare, care înseamnă timp, bani, evaluare de mediu, studiul cursului de apă şi aşa mai departe”.
„Nu văd că am făcut un rabat de la asta şi nu o să facem nici pe viitor, dar din perspectiva oportunităţii, ca ministru a energiei nu pot să susţin decât că aceste proiecte trebuie şi merită făcute. (...) Încă o dată, cred că e o chestiune aproape matematică. România are nevoie de energie cât mai multă, are nevoie de energie cât mai sigură, deci şi accesibilă şi ieftină, şi energie curată. Energia Hidro este o energie curată”, adaugă Sebastian Burduja.
Evenimentul este organizat de Agenţia de presă News.ro, cu sprijinul Team Innovation Media şi Agenţiei de PR şi comunicare Plurivox şi are ca parteneri Salt Bank, E.ON, Auchan, Premier Energy, Romgaz, Transgaz, OX2, Hidroelectrica, Nova Power and Gas şi Reţele Electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.