Preşedintele Consiliul de Administraţie al Romgaz, Dumitru Chisăliţă, a afirmat că începând de anul trecut avem o creştere cu peste 22% a producţiei în zăcământul Caragele şi a menţionat că pe respectiva structură sunt în exploatare 21 de sonde şi că în perioada următoare ar urma să fie săpate acolo zece sonde de explorare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Dumitru Chisăliţă a vorbit, luni, la conferinţa News.ro - Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VII-a, despre zăcământul de la Caragele. 
”Acest zăcământ, un zăcământ care practic a intrat în atenţia Romgaz în anul 1999 şi care nu a avut probabil cea mai bună evoluţie în ultimii ani, mai puţin să spunem ultimii trei ani atunci când lucrurile s-au schimbat radical şi dovada a ceea spun eu este ceea ce s-a întâmplat din perspectiva atât a producţiei pe  care o avem în momentul de faţă acolo, de anul trecut avem o creştere cu peste 22% a producţiei în zăcământul Caragele, adică aproape un sfert din ce era înainte, am reuşit să creştem într-un singur an”, a explicat Dumitru Chisăliţă. 
El a precizat că la Caragele sunt în exploatare 21 de sonde. 
”Între 2001 şi în prezent pe structura Caragele au fost dezvoltate şi sunt în exploatare în momentul de faţă 21 de sonde. Doar pentru anul acesta, dar şi anul următor, dorinţa noastră este să săpăm 10 sonde şi atenţie, vorbim de sonde de mare atâncime din aceste 21 de sonde care există în momentul de faţă aproape toate sunt sonde în zona de exploatare de până la 3500 de metri. Ne propunem 10 sonde, iar dacă rezultatele sunt favorable, sunt sonde de explorare, iar dacă rezultatele sunt favorabile, ne propunem încă trei astfel de sonde, deci practic putem să discutăm că într-un singur an ne propunem să forăm cam ce s-a întâmplat într-un multipli de câţiva zeci de ani”, a transmis Dumitru Chisăliţă.
De asemenea, el a precizat că trebuie construite noi capacităţi de preluare a acestor gaze naturale. 
”În acelaşi timp avem în vedere refacerea sau construirea de noi capacităţi de preluare a acestor gaze naturale. Este o zonă în care în momentul de faţă capacitatea de preluare, prelucrare, tratarea şi injecţia gazelor naturale în sistemul naţional de transport gaze naturale este deficitară. Aceste instalaţii care sunt în momentul de faţă sunt subdimensionate de faţă de capacităţile sondelor care există în momentul de faţă şi atunci avem în vedere dezvoltarea acestei situaţii”, a explicat Dumitru Chisăliţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.