Euroins România Asigurare Reasigurare a anunţat luni că a plătit în primul semestru din acest an despăgubiri de 504,5 milioane lei, mai mari cu 25% faţă de primul semestru din 2019, în timp ce valoarea primelor brute scrise a crescut cu 7%, la 662,2 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Euroins România Asigurare Reasigurare anunţă indicatorii operaţionali pentru prima jumătate a anului. Astfel, Euroins România a raportat pentru 30 iunie 2020 o creştere cu 8% a numărului de poliţe vândute în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Valoarea primelor brute scrise a fost de 662,2 milioane lei, în creştere cu 7% de la an la an, în timp ce valoarea despăgubirilor plătite în prima jumătate a anului a crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, până la 504,5 milioane lei, pe fondul aprobării şi rambursării despăgubirilor mai rapid după lansarea în aprilie a platformei online de constatare a daunelor, respectiv a îmbunătăţirii activităţii servicului de call centre", precizează asiguratorul.

Euroins România a plătit cu 26% mai multe despăgubiri în primul semestru 2020 faţă de semestrul I 2019 şi a continuat să îndeplinească cerinţele de constituire a rezervelor prin creşterea rezervei de daună.

Valoarea medie a despăgubirii RCA plătită rămâne stabilă, cu o uşoară scădere de la an la an, ca urmare a eforturilor în controlul costurilor şi a noilor procese de gestionare a creanţelor din cadrul companiei.

"De asemenea, produsul Travel de asigurări de călătorie a avut vânzări bune în prima jumătate a verii, deoarece mulţi români care călătoresc în staţiuni bulgare au optat pentru această asigurare premium, valabilă pentru mai multe călătorii. Pe lângă acestea, numărul de petiţii depuse la ASF România a scăzut cu 45% în august faţă de ianuarie 2020", mai informează Euroins.

Pe de altă parte, noul consiliu de administraţie a luat recent decizia de a proceda la o majorare de capital puternică în valoare de aproape 100 de milioane de lei sub forma unor datorii subordonate şi infuzii de capital, care vor fi vărsate integral în următoarele două luni.

"Această majorare de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România, unde sunt luate în considerare noi achiziţii, după aprobarea preconizată a tranzacţiei Ergo", spun reprezentanţii Euroins România.

Euroins România a înregistrat în 2019 o creştere de 25% a primelor brute subscrise la 530 de milioane de leva (270 milioane euro). Potrivit ASF, asigurătorul are o cotă de 11,6% din piaţa asigurărilor generale şi de viaţă, rezultat care plasează companie pe locul 4, după City Insurance, Allianz-Ţiriac Asigurări şi Omniasig VIG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.