Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4.5448 lei/euro, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care leul începe să se consolideze sub pragul de 4,55 unităţi/euro înaintea alegerilor din Franţa, principalul punct de interes al investitorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4.5485 lei/euro.

Leul a evoluat sub presiune după minivacanţa de 1 Mai, ca urmare a riscurilor interne, legate de derapaje fiscale, şi externe, privind alegerile din Franţa. Totuşi, deprecierea s-a oprit, deocamdată, la pragul de 4,55 lei/euro. 

"Pentru pieţele locale, alegerile prezidenţiale din Franţa de duminică sunt, probabil, principalul punct de interes. Aşadar, ne aşteptăm ca EUR/RON să consolideze în continuare în jurul valorilor actuale, însă (...) nu am exclude nici o mişcare mai sus pentru a testa 4,56", arată un raport al ING Bank, publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,1691 lei la 4,1581 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,2129 lei la 4,1940 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.