Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5509 lei/euro, în creştere cu 0,2% faţă de nivelul din şedinţa precedentă, în condiţiile în care moneda europeană s-a apreciat în raport cu celelalte monede după alegerile din Olanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, BNR a afişat un curs de 4,5429 lei/euro.

Deprecierea leului a fost generată în principal de tendinţa euro de apreciere în faţa celorlalte monede, după anunţarea rezultatelor alegerilor din Olanda, care au indicat înfrângerea euroscepticilor conduşi de Geert Wilders.

Euro s-a întărit semnificativ şi în faţa dolarului american, fiind cotat pe pieţele internaţionale cu 1,0725 dolari joi la ora 13.15, ora României. 

În raport cu leul, dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2781 lei la 4,2454 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a crescut la 4,2506 lei, de la 4,2388 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.