Primul avion comercial de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani de către divizia aeronautică a grupului Mitsubishi a înregistrat eşecuri la testele de zbor din cauza unor probleme la sistemul de aer condiţionat şi a fost trimis în hangar pentru reparaţii, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul Mitsubishi Regional Jet (MRJ) ar trebui să fie arma japonezilor în concurenţa cu rivalii din aceeaşi categorie - Embraer din  Brazilia şi Bombardier din Canada. 

După eşecul testelor, Mitsubishi urmează să ia o decizie privind testul de zbor, care se va realiza printr-o cursă între Japonia şi Statele Unite. Însă decizia depinde de rezolvarea problemelor detectate, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei, Kenichi Takemori.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mitsubishi a planificat patru zbururi-test între Japonia şi Statele Unite cu noul aparat, pentru a obţine certificarea pe cea mai mare piaţă de avioane din lume, cea americană. 

Avionul s-a întors la Nagoya la primul zbor-test, anulând cursa pe când se îndrepta spre insula Hokkaido, din nordul Japoniei. 

Eşecul de la testele din ultimele zile reprezintă ultima problemă dintr-o lungă serie. Până acum, Mitsubishi a întârziat de patru ori termenul de livrare a aparatelor. Primele livrări ale aparatului MRJ către companii comerciale ar trebui să fie realizate la jumătatea anului 2018. 

Aparatul MRJ al Mitsubishi Aircraft, divizia aeronautică a grupului Mitsubishi, încearcă să spargă duopolul instituit de Embraer şi Bombardier pe piaţa avioanelor de transport regionale. 

Modelul MRJ este prevăzut cu 92 de locuri pentru pasageri şi ar putea ocupa o nişă lăsată liberă de Bombardier, care preferă să se concentreze pe avioane cu până la 160 de locuri şi nu mai reînnoieşte linia de avioane cu până la 100 de locuri. 

 

Mitsubishi are deja 407 comenzi pentru noul său model, inclusiv o comandă de la o companie europeană, încheiată în februarie 2016.

Modelul MRJ este primul avion comercial de transport de pasageri construit în Japonia în ultimii 50 de ani. Ultimul avion japonez de acest tip - YS-11, construit de consorţiul Nihon Aircraft Manufacturing Corp - a fost fabricat până în 1974.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.