Acordul de cooperare dintre Erste Group (Erste) şi Vienna Insurance Group (VIG), încheiat iniţial în anul 2008, a fost extins până la finalul anului 2033, au anunţat vineri cele două companii. Semnarea acordului a avut loc în 17 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clienţii celor două grupuri financiare vor avea acces mai uşor la produsele partenerului, iar companiile au anunţat că vor lua măsuri şi pentru a face mai uşoară şi rapidă pentru clienţi încheierea de poliţe de asigurare personalizate.

VIG a identificat în principal potenţialul de extindere a businessului de asigurări de sănătate şi de asigurări generale prin intermediul Erste Group.

”Scopul nostru este să ne extindem focusul dincolo de sectorul asigurărilor de viaţă, care deţine în prezent o pondere dominantă, şi să ne orientăm spre obţinerea unei acoperiri complete, inclusiv asigurări de sănătate şi generale. Vrem să obţinem satisfacţia clienţilor prin servicii de înaltă calitate şi rezolvarea rapidă a solicitărilor. Acest lucru este legat de oferirea de produse bine concepute şi integrarea lor în campania de digitalizare a Erste Group. Partenerul nostru Erste a creat cea mai mare platformă bancară paneuropeană de pe piaţă, care a fost extrem de bine primită de clienţi”, a declarat directorul general al VIG, Elisabeth Stadler, anticipând următorii paşi ai parteneriatului.

Erste oferă deja produse de asigurare în Austria prin intermediul platformei sale George, iar cele două grupuri partenere au agreat de asemenea să înfiinţeze un centru digital comun, care va fi situat în Republica Cehă.

Companiile grupului VIG cooperează în prezent cu Erste Group în zece ţări: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Slovacia.

Până în prezent, VIG a colaborat cu Erste Group prin intermediul companiilor de bancassurance deţinute de VIG în şase ţări (Austria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia). În 2017, venitul total din prime în aceste ţări s-a ridicat la aproximativ 1,3 miliarde euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.