Engie România, unul din cei doi mari furnizori de gaze din ţară, şi-a planificat investiţii de aproximativ 50 milioane euro în acest an în România, în special în modernizarea şi construcţia conductelor de gaze, a declarat marţi pentru News.ro preşedintele-director general al companiei, Eric Stab.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am investit constant în ultimii ani şi vom continua să investim în sectorul energetic din România. În special în reţea, unde mai sunt multe lucruri de făcut, întâi pentru că trebuie să le reabilităm continuu şi apoi pentru că gazoductele trebuie dezvoltate, pentru a răspunde cererii clienţilor. Suma este asemănătoare celor din anii trecuţi, de circa 50 milioane euro”, a afirmat Stab, pentru News.ro.

Compania a investit în 12 ani, de când este prezentă în România, circa 1,1 miliarde euro.

Engie România va construi şi o staţie de gaz natural comprimat la Bucureşti, intrând astfel pe un sector mai puţin dezvoltat, comparativ cu alte state.

”Sectorul energetic se schimbă în mod dramatic, şi nu doar în România. Astfel, ne concentrăm şi asupra unor noi arii de investiţii. Acum construim o staţie de gaz natural comprimat, ce va fi gata la toamnă. Este o piaţă nouă”, a precizat directorul general al Engie România.

Investiţia nu este una mare, dar este prima astfel de staţie a companiei şi prima care se construieşte în Capitală.

”Staţia se va adresa a ceea ce noi numim ‚flotă captivă’: camioane mici, autobuze. Credem că există potential în această direcţie. Şi vom mai continua totodată să investim şi în acest sector în anii următori, vom testa piaţa şi vrem să mai construim şi alte astfel de staţii, în funcţie de cerere”, a precizat Stab.

Engie se va concentra şi pe serviciile energetice în România.

”Vom face investiţii şi în sectorul de producţie descentralizată de energie şi în eficienţa energetică, care este o piaţă cu mare potenţial”, a mai spus Stab.

Engie România este unul din cei doi mari furnizori de gaze de pe piaţă, alături de E.ON.

Grupul francez Engie este prezent în Romania în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.

Engie România şi filialele sale au 1,6 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.620 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.