Compania energetică Engie Romania a anunţat vineri că a finalizat achiziţia unui parc fotovoltaic, cu o capacitate instalată totală de 9,3 MW, în satul Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Engie Romania a finalizat achiziţia unui parc fotovoltaic, compus din două ferme, cu o capacitate instalată totală de 9,3 MW. Parcul face parte din Ever Solar SA, filială deţinută de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice, Soventix, şi Alpin Solar, coproprietar şi dezvoltator”, a anunţat compania.

Fermele fotovoltaice sunt localizate în satul Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita. Ele au fost puse în exploatare în anul 2015, producând până în prezent circa 55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a aproximativ 34.000 de gospodării.

”Achiziţia este în linie cu strategia Engie Romania, axată pe dezvoltarea energiilor regenerabile care au un rol cheie în tranziţia energetică. Engie consideră că dezvoltarea energiei regenerabile este esenţială pentru decarbonizarea sectorului energetic şi pentru reducerea emisiilor de carbon. România are un potenţial important de energie solară, care va fi valorificat din ce în ce mai mult în următorii ani. Prin urmare, obiectivul Engie Romania este de a continua dezvoltarea portofoliului de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii”, precizează compania.

Engie Romania operează în prezent 110 MW de energie regenerabilă în capacităţi eoliene şi fotovoltaice. Anterior acestei achiziţii, compania era prezentă în domeniul energiei regenerabile prin operarea a două parcuri eoliene, cu o capacitatea instalată de circa 100 MW, aflate în judeţele Brăila şi Galaţi.

“Această achiziţie marchează o nouă etapă în atingerea obiectivului de a deveni, până în 2030, un investitor important în domeniul energiei regenerabile în România şi de a contribui, astfel, la ambiţia grupului de a fi liderul tranziţiei energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a  ocupa o poziţie de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată – dat fiind că energia eoliană şi cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al ţării – şi de a oferi energie verde clienţilor noştri, persoane fizice sau juridice”, a declarat Eric Stab, preşedinte director general Engie Romania.

Grupul Engie este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, energie electrică şi servicii energetice. Engie Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, Engie Servicii, Engie Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de energie electrică, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de energie electrică. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,9 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 110 MW şi au 4.000 de angajaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.