Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat marţi că implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp şi o investiţie de 1 milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează un sistem fotovoltaic pentru retailerul Kaufland România în Turda, cu o capacitate instalată de 1 MWp. Proiectul presupune livrarea la cheie a unui sistem ce integrează peste 2.000 de panouri fotovoltaice amplasate pe terenul din imediata apropiere a centrului logistic Kaufland din Turda, o investiţie care se ridică la 1 milion de euro", arată compania.

Sistemul fotovoltaic implementat pe terenul din vecinătatea centrului logistic Kaufland asigură o producţie anuală de energie electrică de 1.277 MWh, contribuind la reducerea cu 595 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectul dezvoltat împreună cu Enel X aduce retailerului Kaufland România economii anuale cu energia electrică estimate la circa 112.000 de euro.

„Enel X continuă să sprijine mediul de afaceri în tranziţia energetică şi oferă soluţii personalizate pentru companiile care pun sustenabilitatea în prim plan. Dincolo de impactul pozitiv asupra mediului, sistemele fotovoltaice duc la scăderea costurilor cu energia electrică, oferind beneficiarilor posibilitatea să îşi urmărească producţia şi, implicit, să-şi eficientizeze consumul de energie”, a declarat Laurenţiu Brumaru, head of sales & marketing e-Industries, Enel X România.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri. În total, au fost montate peste 11.500 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 2.350 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Economiile anuale înregistrate de companiile care şi-au instalat astfel de surse de producţie de energie depăşesc 500.000 de euro, prin evitarea costurilor de transport şi de distribuţie a energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din ţară iar oferta lor include atât electricitate şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele). Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din ţară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 instalaţii eoliene şi solare situate în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi Banat. Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii ce accelerează inovarea şi conduc tranziţia energetică. Lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW de capacitate totală la nivel global şi aproximativ 100 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum şi circa 195.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice puse la dispoziţie pe tot globul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.