Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcţiune primele şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în oraşul Constanţa, reţeaua ajungând la 53 de staţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania aplică un model tarifar conform căruia şoferii îşi pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de încărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcţiune primele şase staţii de încărcare a vehiculelor electrice în oraşul Constanţa. Reţeaua dezvoltată de companie în România a ajuns astfel la 53 de staţii, respectiv 106 de puncte de încărcare”, a informat compania.

Cele şase staţii de încărcare sunt amplasate în baza unui parteneriat cu Primăria Constanţa şi oferă posibilitatea încărcării a 12 vehicule în acelaşi timp. Investiţia în echipamente şi costurile cu instalarea şi mentenanţa au fost suportate în totalitate de Enel X. 

”Venim în sprijinul românilor care optează pentru mobilitatea electrică prin extinderea reţelei de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Astfel, şoferii se pot bucura de o mai mare flexibilitate şi de o îmbunătăţire a accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul curat şi sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, head of e-mobility Enel X România.

Patru staţii sunt de tipul JuicePole. Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Alte două staţii sunt de tipul JuicePump. Fiecare staţie de încărcare permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. Încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează, în curent continuu, aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Şoferii îşi vor putea reîncărca vehiculele la staţiile Enel X folosind noua versiune a aplicaţiei mobile JuicePass - interfaţa unică pentru clienţii Enel X prin care pot accesa o reţea de peste 95.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene.

Enel X România are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea în următorii ani a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării, implicând o investiţie totală între 15 până la 20 de milioane de euro. Acesta urmăreşte evoluţia utilizării vehiculelor electrice în ţară, la nivel rezidenţial şi instituţional, precum şi în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate, gaze naturale şi energii din surse regenerabile. Enel este cea mai mare de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează unităţi de producţie cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Oceania.

Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este liderul mondial în soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 116 MW de capacitate de stocare iar, în sectorul mobilităţii electrice, a pus la dispoziţie peste 170.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul. 

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.