Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a pus în funcţiune un sistem de 2.640 de panouri fotovoltaice cu o capacitate maximă instalată de aproape 1 MW, pentru unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, Grupul de firme Fox.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, a pus în funcţiune un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală instalată de aproape 1 MWp, pentru unul dintre cei mai mari producători de mezeluri, Grupul de firme Fox", a anunţat compania.

Proiectul implementat de Enel X este format din două tipuri de soluţii ce folosesc ca sursă de energie regenerabilă, energia solară: sistem fotovoltaic cu fixare la sol şi o soluţie de Carport, în zona destinată parcării.

"Portofoliul de servicii de eficienţă energetică al Enel X România oferă o gamă largă de soluţii personalizate pentru companiile care intenţionează să îşi reducă costurile cu energia electrică. Există deja numeroase companii româneşti importante, precum procesatorul de carne Fox, care au investit în sisteme fotovoltaice, bazându-se pe serviciile noastre care le permit să urmărească producţia şi consumul de energie”, a declarat Mirel Jarnea, head of B2B Enel X România.

Sistemul fotovoltaic cu 2.640 de panouri şi o capacitate instalată de 858 kWp a fost amplasat pe un teren din apropiere, în timp ce o altă instalaţie cuprinzând 432 de panouri fotovoltaice cu celule de tip policristalin, a fost montată pe o structură tip Carport, special proiectată pentru zona destinată parcării, ce are o capacitate instalată de 140,40 kWp.

"La Fox Com Serv, obiectivul nostru este să promovăm o afacere sustenabilă într-o lume în schimbare, cu consumatori tot mai responsabili. Ne bucurăm că am găsit în Enel X România un partener de încredere pentru dezvoltarea sistemului fotovoltaic care ne va permite să folosim energie electrică din surse regenerabile şi să reducem costurile fabricii cu factura la energia electrică”, a adăugat Iulian Marinică, CEO Fox Com Serv.

Pe lângă panourile fotovoltaice, sistemul de la Fox Com Serv a implicat instalarea a 32 de invertoare, a două tipuri de structuri metalice prefabricate special proiectate pentru instalaţii fotovoltaice amplasate la sol sau în zone de parcare, a unui sistem de monitorizare şi echipamente de conectare electrică.

Pentru proiectul dezvoltat împreună cu grupul Fox, Enel X a contractat şi serviciile de mentenanţă pentru a garanta funcţionarea parcului la parametrii proiectaţi, urmărind altfel maximizarea gradului de performanţă şi producţie.

"Tehnologiile şi echipamentele utilizate de Enel X în acest proiect au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piaţa sistemelor fotovoltaice", precizează Enel.

Enel este o companie energetică multinaţională, cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA raportat. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, gestionând peste 86 GW capacitate de producţie de energie. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are circa 74 de milioane de utilizatori casnici şi companii în toată lumea, ceea ce reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cea mai mare companie privată cu activităţi de producţie din surse regenerabile din lume; operează unităţi de producţie cu o capacitate de peste 46,4 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia şi Oceania.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilităţii electrice, în jur de 130.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.