Georgios Stassis va părăsi conducerea Enel România la jumătatea lunii septembrie, urmând ca grupul energetic italian să numească în curând un nou şef peste operaţiunile din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Georgios Stassis va conduce Public Power Corporation, compania energetică de stat a Greciei, care se confruntă cu probleme, scrie Reuters.

Stassis a fost desemnat de ministerul Energiei din Grecia să-i succeadă fostului şef al PPC, Manolis Panagiotakis, care a demisionat la câteva zile după o schimbare de guvern la Atena la începutul acestei luni.

”Suntem foarte bucuroşi de nominalizarea lui Georgios Stassis, întrucât aceasta reprezintă o oportunitate profesională deosebită, pentru care îi urăm mult succes. Georgios a devenit country manager al Enel în România în luna februarie a anului 2016, după ce a condus dezvoltarea Enel Green Power în Grecia. În mandatul său, companiile de furnizare ale Enel în România au obţinut rezultate semnificative, devenind cei mai mari furnizori de electricitate pe piaţa concurenţială, în timp ce operatorii noştri de distribuţie au menţinut un nivel înalt al investiţiilor, au instalat peste 500.000 de contoare inteligente – cel mai mare număr instalat de vreun operator de distribuţie – şi şi-au consolidat poziţia în topul companiilor de distribuţie, ca lideri ai calităţii serviciilor”, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Enel.

De asemenea, în timpul mandatului său au fost lansate compania Enel X România şi planul său de investiţii în domeniul mobilităţii electrice, iar Enel Green Power România şi-a îmbunătăţit performanţa operaţională, livrând energie care acoperă circa 2% din consumul final de electricitate din România.

”În aşteptarea confirmării numirii lui Stassis, el va rămâne în funcţie până la jumătatea lunii septembrie pentru a asigura transferul responsabilităţilor către viitorul country manager, al cărui nume va fi anunţat în curând”, adaugă reprezentanţii companiei.

Agenţia de ştiri din Atena scrie că nominalizarea lui Stassis va fi prezentată acţionarilor companiei PPC în cadrul unei viitoare reuniuni.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.