Grupul energetic Enel S.p.A. a lansat o ofertă publică parţială de preluare voluntară pentru achiziţionarea de acţiuni în Enel Americas şi de acţiuni depozitare americane din compania menţionată mai sus pentru un total maxim de 7.608.631.104 acţiuni, egal cu 10% din capitalul companiei, a anunţat grupul italian luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Compania a anunţat că lansarea ofertei vine în contextul procesului de reorganizare corporativă care vizează integrarea afacerii cu energie regenerabilă neconvenţională a grupului Enel din America Centrală şi de Sud (cu excepţia Chile) în cadrul filialei chiliene cotate la bursă Enel Americas SA. 
 
Potrivit sursei citate, oferta include o ofertă publică de preluare voluntară în Statele Unite ale Americii(SUA) pentru acţiuni deţinute de persoane din SUA pentru 140 de pesos chilieni pe acţiune în numerar şi depozitare americane (American Depositary Shares - „ADS”) ale tuturor deţinătorilor (chiar şi persoane din afara SUA) în Enel Américas, indiferent de locaţie, pentru 7.000 de pesos chilieni pe ADS în numerar.
 
“Contraprestaţia în numerar este plătibilă în dolari americani, în baza cursului de schimb valutar publicat de Banca Centrală a Chile pentru ziua lucrătoare anterioară datei de decontare a ofertei. Oferta SUA este supusă termenelor şi condiţiilor descrise în oferta de cumpărare şi în documentele de acceptare a ofertei SUA aferente. Persoanelor din afara SUA nu li se va permite să îşi liciteze acţiunile în oferta SUA. În acelaşi timp, ADS-urile pot fi licitate numai în oferta SUA”, se mai arată în comunicatul transmis de grupul energetic.
 
Oferta mai include şi o ofertă publică de preluare voluntară în Chile pentru acţiuni la un preţ de 140 pesos chilieni pe acţiune în numerar, plătibilă în pesos chilieni. Oferta chiliană este supusă termenelor şi condiţiilor descrise în prospectul depus la Comisia pentru piaţa financiară chiliană şi este deschisă tuturor deţinătorilor de acţiuni (inclusiv persoanele din SUA).
 
Perioada ofertei este 15 martie - 13 aprilie 2021. Oferta pentru SUA va expira la ora 17:00 (ora New York), dacă nu este prelungită, în timp ce oferta chiliană va expira la ora 17:30 (ora Santiago de Chile).
 
Oferta este condiţionată de eficacitatea fuziunii prin încorporarea EGP Américas SpA în Enel Américas („fuziunea”), care se aşteaptă să aibă loc pe 1 aprilie 2021. Fuziunea a fost supusă anumitor condiţii precedente, care au fost îndeplinite complet înainte de lansarea ofertei. Oferta este, de asemenea, supusă respectării reglementărilor din Chile şi SUA şi a altor reglementări aplicabile.
 
Cheltuielile maxime totale - presupunând că oferta este preluată în totalitate - de aproximativ 1.065,2 miliarde de pesos chilieni (egală cu circa 1,2 miliarde de euro) vor fi finanţate prin fluxurile de numerar generate intern şi creanţele existente.
 
“Anunţată pentru prima dată pe 17 decembrie 2020, oferta este o oportunitate pentru acţionarii minoritari care doresc să îşi reducă participaţia în Enel Américas după finalizarea fuziunii. În acest sens, oferta acordă acţionarilor posibilitatea de a vinde acţiuni la un preţ mai mare decât preţul de 109,8 pesos chilieni pe acţiune pe care Enel Américas l-a oferit în conformitate cu legislaţia chiliană acţionarilor disidenţi care şi-au exercitat drepturile de retragere în legătură cu fuziunea”, a mai anunţat compania.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.