Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a început construcţia celei de-a doua centrale fotovoltaice de aproximativ 50 MW în oraşul Carmona, provincia Sevilla din Spania, investiţie de 28,2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Endesa, prin filiala sa de generare a energiei din surse regenerabile Enel Green Power España (EGPE), a început construcţia celei de-a doua centrale fotovoltaice (PV) de aproximativ 50 MW în oraşul Carmona, provincia Sevilla, Spania. Construcţia acestei instalaţii fotovoltaice, cunoscută sub numele de Los Naranjos, care va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, va presupune o investiţie de 28,2 milioane de euro", a informat compania într-un comunicat.

Centrala solară Los Naranjos va fi compusă din 128.520 de panouri fotovoltaice cu o putere de vârf de 340W fiecare. Pentru operarea instalaţiilor, Endesa, prin EGPE, va construi nouă staţii de comutare, o staţie de transformare şi o reţea electrică subterană care se întinde pe 4,5 kilometri.

Instalaţia urmează să fie pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2020 şi, odată operaţională, este prevăzută să producă aproximativ 100 GWh pe an, evitând astfel emisia a aproximativ 67.000 de tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

De la sfârşitul anului 2019, EGPE are în construcţie încă o instalaţie fotovoltaică în Carmona, „Las Corchas” de 50 MW, în care va investi 30 de milioane de euro. Aceste două centrale solare reprezintă împreună cea mai mare instalaţie fotovoltaică a companiei dezvoltată până în prezent în Andaluzia, cu o capacitate combinată de aproximativ 100 MW.

Construcţia acestei capacităţi de energie din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050; pe baza Planului Strategic actual al companiei, obiectivul fiind realizarea unei capacităţi instalate de energie din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022, comparativ cu 7,4 GW din 2019, care includ 879 MW în urma licitaţiilor organizate în 2017, printr-o investiţie totală de 3,8 miliarde de euro.

Aceste centrale vor fi construite pe baza unor criterii de inginerie sustenabilă, prin care se va aplica modelul „Şantier de Construcţie Sustenabil” al Enel Green Power, precizează compania.

"Acest model prevede instalarea panourilor fotovoltaice pentru a satisface unele dintre nevoile de energie din timpul lucrărilor de construcţie şi măsuri de economisire a apei prin instalarea de depozite şi sisteme de colectare a apei pluviale. După finalizarea lucrărilor, atât panourile fotovoltaice, cât şi echipamentele de economisire a apei utilizată în perioada construcţiei vor fi donate oraşului pentru utilizare publică", spun reprezentanţii Enel Green Power.

Două dintre aceste iniţiative sustenabile, şi anume instalarea echipamentelor fotovoltaice pentru consumul de energie al şantierului în timpul construcţiei, care vor fi donate comunităţii locale pentru utilizare publică la finalizarea lucrărilor de construcţie, precum şi utilizarea transportului electric în unele proiecte EGPE, au fost incluse ca acţiuni de inginerie sustenabilă în cadrul Proiectelor Climatice din 2018 de către Ministerul Tranziţiei Ecologice (MITECO) din Spania.

Endesa gestionează în prezent, prin EGPE, peste 7.438 MW în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile în Spania. Din această cantitate, 4.701 MW sunt hidrocentrale convenţionale, iar restul de 2.737 MW provin de la energia eoliană (2.292 MW), energia solară (352 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) şi alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi cu o capacitate gestionată de aproximativ 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.