Enel Green Power a început construcţia unui parc fotovoltaic de 204 MW în Chile, în regiunea Antofagasta, o investiţie totală de 164 milioane de dolari care va fi gata până în luna iulie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel Chile, prin filiala sa de energie din surse regenerabile Enel Green Power Chile, a început construcţia parcului fotovoltaic Domeyko de 204 MW, situat în regiunea Antofagasta. Centrala solară va fi finalizată până în luna iulie 2021 şi va implica o investiţie totală de 164 milioane de dolari”, a anunţat compania.

Proiectul va genera aproximativ 589 GWh atunci când va fi complet operaţional.

"Odată cu începerea construcţiei Domeyko, suntem în măsură să ne consolidăm prezenţa în sectorul energiei regenerabile din Chile, o ţară bogată în resurse energetice. Acest efort subliniază încă o dată angajamentul nostru neobosit de a accelera tranziţia energetică în Chile, deschizând calea către un mix de energie curată şi eficientă, sprijinind în acelaşi timp ambiţiile de sustenabilitate ale ţării", a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power şi Head of Global Power Generation.

Parcul Domeyko se va fi întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 de hectare şi va include instalarea a 472.590 de panouri fotovoltaice mono-cristaline bi-faciale, cu o tehnologie de vârf care permite o eficienţă mai mare în captarea radiaţiei solare.

Odată operaţională, centrala va produce în jur de 589 GWh, evitând emisia de 439.000 de tone de CO2 în atmosferă, precizează compania.

”Pe perioada construcţiei instalaţiei, sunt puse în aplicare protocoale riguroase de siguranţă impuse de pandemie, în conformitate cu indicaţiile date de autorităţile medicale, cu scopul de a asigura protecţia necesară celor aproape 600 de angajaţi implicaţi în realizarea lucrărilor. Măsurile includ utilizarea obligatorie şi permanentă a echipamentelor personale de protecţie şi, totodată, menţinerea distanţării sociale de către echipele de lucru”, informează Enel.

Parcul fotovoltaic Domeyko face parte dintr-un portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, cu obiectivul de a adăuga 2 GW de capacitate instalată până în 2022, din care jumătate se află deja în construcţie.

Enel Green Power Chile este o filială a Enel Chile şi este lider pe piaţa energiei din surse regenerabile din Chile, cu un portofoliu diversificat cuprinzând energie eoliană (564 MW), solară (492 MW), hidro (92 MW) şi geotermală (41 MW).

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este compania dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW într-un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.