Marius Chiriac, fostul coordonator al activităţii Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcţia de director general al companiilor Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, înlocuindu-l în funcţie pe Michele Abbate, a anunţat joi grupul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Marius Chiriac, fostul coordonator al activităţii Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcţia de director general al companiilor Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, care deţin împreună cel mai mare portofoliu de clienţi pe piaţa concurenţială de energie electrică din România. Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică şi gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziţie în cadrul Grupului Enel", a anunţat grupul.

Absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac are o experienţă de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei, în 2018, dând startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie şi Enel Energie Muntenia funcţii precum Head of Marketing şi Head of Sales and Energy Management.

„M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii paşi către liberalizarea pieţei de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienţii casnici din portofoliul acestora să fie pe piaţa concurenţială, cea mai mare pondere dintre toţi furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie şi Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârşit acest proces complex al liberalizării pieţei de energie”, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică şi gaze naturale Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generală de business şi activităţile de furnizare şi vânzare ale grupului Enel în România. Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale, prin pachete integrate de utilităţi şi servicii cu valoare adăugată.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienţi. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceştia sunt consumatori casnici de energie electrică, trei sferturi aflându-se deja pe piaţa concurenţială. În urma campaniilor de informare derulate anul trecut şi continuate în 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piaţa concurentială, cu 40% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Enel este o companie energetică multinaţională şi un lider integrat pe pieţele globale de electricitate şi energie din surse regenerabile, precum şi un operator important pe piaţă retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente şi activează în peste 30 de ţări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali, este cel mai important operator de reţea la nivel global. Grupul aduce energie în aproximativ 70 de milioane de case şi companii şi are cea mai mare bază de clienţi la nivel mondial. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile şi operează centrale cu o capacitate instalată de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale şi hidro în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania. Enel X, divizia globală de afaceri a Enel dedicată serviciilor energetice avansate, este lider mondial în servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de circa 6 GW, gestionată la nivel global; compania a instalat 123 MW de capacitate de stocare şi, în sectorul mobilităţii electrice, circa 186.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia unii dintre principalii furnizori de energie din ţară iar oferta lor include atât electricitate şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele). Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din ţară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 instalaţii eoliene şi solare situate în Dobrogea şi Banat. Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.