Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile, a scos din uz şi a încetat operaţiunile de la Unitatea I de 128 MW a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel, cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Naţional de Decarbonizare din Chile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile  S.A. ("Enel  Generación Chile"), a scos din uz şi a încetat operaţiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Naţional de Decarbonizare din Chile. Prin acest proiect, pe lângă închiderea centralei pe cărbune Tarapacá pe 31 decembrie 2019 şi închiderea estimată pentru mai 2022 a ultimei centrale Enel pe cărbune din ţară, Unitatea II din Bocamina, compania face progrese constante în procesul de decarbonizare a mixului de energie din Chile”, a informat grupul italian.

Închiderea Unităţilor  I şi II  din  Bocamina a fost mai rapidă faţă de termenul prevăzut de Enel Generación Chile în Planul Naţional de Decarbonizare al ţării, semnat cu Ministerul Chilian al Energiei în data de 4 iunie 2019. În acest sens, pe 28 mai 2020, Grupul Enel a informat piaţa că a decis să accelereze acest proces. Pe 6 iulie 2020, Enel Generación Chile a primit autorizaţia  de la Comisia Naţională a Energiei a ţării pentru a deconecta Unitatea I din Bocamina.

”Trăim un moment istoric de când suntem prezenţi în Chile. Avansăm cu viteză maximă spre un mix de generare de energie din ce în ce mai durabil. Până în 2023, vom închide toate unităţile noastre pe bază de cărbune din Chile, care au produs în total 636 MW până în 2019, şi vom finaliza generarea suplimentară a aproximativ 2,4 GW din surse regenerabile în ţară. În prezent, din obiectivele de mai sus, am eliminat deja 286 MW pe bază de cărbune prin închiderea centralelor din Tarapacá şi  Bocamina Unitatea I  şi avem în jur de 1,3 GW din surse regenerabile de energie în dezvoltare. De asemenea, odată cu închiderea  Unităţii II din Bocamina, ne aşteptăm să devenim prima companie de energie din Chile care închide centralele de cărbune", a declarat Salvatore Bernabei, directorul Global Power Generation din cadrul Grupului Enel.

Grupul Enel a plasat accelerarea tranziţiei energetice în centrul Planului Strategic pentru perioada 2021-2023. La prezentarea planului, care include, de asemenea, şi viziunea până în 2030, Enel a anunţat că investiţiile în surse regenerabile, în conformitate cu modelele de afaceri "Ownership" şi "Stewardship" ale grupului, urmează să ajungă la o capacitate instalată globală de peste 67 GW de energie regenerabilă până în 2023, în vederea atingerii unei capacităţi de aproximativ 145 GW de energie regenerabilă instalată până în 2030.

Enel a anunţat, de asemenea, că va elimina producerea de energie pe bază de cărbune înainte de 2027 faţă de 2030, cum anunţase anterior. Astfel, grupul anunţă că este pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul său science-based de reducere cu 80% a gazelor cu efect de seră (GES) în 2030 faţă de nivelul din 2017 şi pentru a atinge obiectivul său de decarbonizare completă până în 2050.

În Chile, Enel este cea mai mare companie de energie electrică cu o capacitate instalată de peste 7.200 MW, din care peste 4.700 MW din energie regenerabilă, mai precis cu peste 3.500 MW energie hidro, mai mult de 600 MW energie eoliană, aproximativ 500 MW - energie solară şi aproximativ 40 MW - energie geotermală. Grupul operează, de asemenea, în sectorul de distribuţie prin Enel Distribuţie Chile, care deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi, precum şi în afaceri de soluţii energetice avansate prin Enel X Chile. 

Enel este o companie multinaţională de energie electrică şi un jucător de top integrat în pieţele globale de energie, gaze şi energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilităţi din Europa în ceea ce priveşte EBITDA şi este prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business şi rezidenţială la nivel globali. Enel Green Power, compania care se ocupă de energia regenerabilă, este cel mai mare jucător din lume privat de pe această piaţă, cu peste 47 GW de energie eoliană, solară, geotermală şi hidrocentrale instalate în Europa, America, Africa, Asia şi Oceania. Enel X, componenta de servicii energetice avansate globale, este lider mondial în managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat  aproximativ 116 MW de capacitate de stocare, precum şi, în sectorul mobilităţii electrice, a pus la dispoziţie  peste 17.000 de puncte de încărcare EV publice şi private la nivel mondial.

  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.