Grupul italian Enel a anunţat, joi, că a înregistrat, anul trecut, un avans de 1,3% al veniturilor, la nivel global, până la 75,6 miliarde euro, în contextul creşterii vânzărilor de energie regeneranilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Performanţa pozitivă este în principal datorată unor schimbări în scopul consolidării, ca urmare a achiziţionării Enel Distribuição São Paulo din Brazilia în iunie 2018 şi a Enel X North America în august 2017, precum şi de creşterea vânzărilor din generarea de energie regenerabilă în Italia, Spania şi America de Sud şi de creşterea vânzărilor pe piaţa liberă din Italia. Aceşti factori pozitivi au compensat evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb, în principal din cauza deprecierii monedelor sud-americane”, se arată în comunicat.

În plus, veniturile pe 2018 le includ pe cele din vânzări, în cadrul modelului Build, Sell & Operate (BSO), ale 80% din capitalul a 8 companii din Mexic, precum şi participaţia din EF Solare Italia şi indemnizaţia din vânzarea participaţiei Grupului în Enel Rete Gas. Totodată, EBITDA curent a ajuns la 16,2 miliarde euro, în creştere cu 3,8% faţă de cele 15,6 miliarde euro din 2017.

”Creşterea reflectă în principal marja îmbunătăţită a business-ului de regenerabile din Italia, Spania şi America de Sud, dar şi a pieţei libere din Italia, cât şi efectul achiziţiei Enel Distribuição São Paulo. Aceste schimbări pozitive au compensat evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb, menţionată anterior”, se arată în comunicat.

EBITDA, care include efectele tranzacţiilor excepţionale, a ajuns la 16,3 miliarde euro, crescând în linie cu EBITDA curent.

”Datoria netă la finalul lui 2018 a ajuns la 41,1 miliarde euro, în creştere cu 9,9% faţă de cele 37,4 miliarde euro la finalul lui 2017. Creşterea reflectă în mare parte achiziţia Enel Distribuição São Paulo, oferta de licitaţie publică pentru achiziţia tuturor participaţiilor pentru subsidiara Enel Generación Chile deţinute de acţionari minoritari, plata dividendelor pe 2017, investiţiile din 2018 şi evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb. Creşterea fluxului de numerar din operaţiuni compensează doar partial factorii menţionaţi anterior”, se arată în comunicat.

Numărul angajaţilor la finalul anului 2018 se ridica la 69.272 (62.900 la finalul anului 2017). Creşterea este datorată majoritar achiziţiilor unor companii internaţionale, dintre care cea mai importantă este Enel Distribuição São Paulo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.