Compania britanică de software Endava a raportat venituri de 85,9 milioane de lire sterline în al doilea trimestru al anului fiscal 2020, înregistrând o creştere de 19,6%, potrivit rezultatelor financiare globale aferente trimestrului al doilea din anul fiscal 2020, respectiv ultimele trei luni ale anului 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Endava este prezentă pe piaţa locală cu şapte centre de livrare şi are în România aproape 3.000 de angajaţi.

”Pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2020, Endava a raportat venituri de 85,9 milioane de lire sterline, înregistrând o creştere de 19,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, când a avut o cifră de afaceri de 71,8 milioane de lire sterline”, arată un comunicat al companiei.

Totodată, în acelaşi interval temporar, profitul ajustat înainte de impozitare (non-IFRS) a fost de 20,5 milioane de lire sterline, faţă de 13,6 milioane de lire sterline în trimestrul 2 aferent anului fiscal 2019.

Două decizii strategice au influenţat dezvoltarea Endava în decursul trimestrului 2 fiscal 2020, respectiv achiziţionarea companiilor Exozet şi Intuitus. În decembrie 2019, Endava a cumpărat compania germană Exozet GmbH (Exozet), agenţie digitală care furnizează soluţii de transformare digitală din stadiul de idee până la producţie, prin utilizarea metodologiei Agile. Totodată, în noiembrie 2019, Endava a anunţat achiziţionarea companiei Intuitus Limited, cu sediul în Scoţia. Intuitus este un furnizor independent de servicii de expertiză tehnologică informaţională, precum şi alte servicii de consultanţă tehnologică, pentru clienţii de Private Equity.

”Endava a înregistrat un alt trimestru puternic, cu venituri pentru Q2 aferent anului fiscal 2020 de 85,9 milioane de lire sterline, cu o creştere de 19,6% YOY raportat la bază sau de 20,5% raportat la un nivel constant al schimbului valutar, de la 71,8 milioane de lire sterline în aceeaşi perioadă a anului precedent. Rata noastră de creştere preliminară raportată la un nivel constant al schimbului valutar ce reflectă vânzarea Worldpay Captive a fost de 24,5% YOY. Pe lângă creşterea organică puternică menţinută, achiziţiile recente ale companiilor Intuitus şi Exozet ar trebui să aibă un impact important în eforturile noastre de extindere”, a declarat John Cotterell, CEO-ul Endava.

În trimestrul al doilea al anului fiscal 2020, la nivel geografic, 29% dintre veniturile Endava au fost generate de clienţi din America de Nord, 23% din Europa, 45% din UK, iar 3% din restul lumii. În ceea ce ţine de verticalele de business ale clienţilor, circa 53% provin din industriile de plăţi şi servicii financiare, 24% TMT (tehnologie, media şi telecomunicaţii) şi 23% din alte domenii.

Endava furnizează servicii tehnologice de ultimă generaţie şi ajută clienţii să devină companii digitale bazate pe experienţă. Clienţii companiei activează în industriile de Plăţi, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică şi Medicală.

La 31 decembrie 2019, Endava avea un număr de 6.267 de angajaţi la nivel global în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest şi în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela şi Colombia.

La nivel local, compania are şapte centre de livrare în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Târgu-Mureş, Timişoara.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.