EMI, jucător naţional în domeniul soluţiilor şi serviciilor complete pentru acces industrial, a anunţat miercuri preluarea integrală a pachetului de acţiuni din Decran, o companie din Belgia specializată în producerea şi instalarea de uşi industriale din oţel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EMI, liderul naţional în domeniul soluţiilor şi serviciilor complete pentru acces industrial, anunţă preluarea integrală a pachetului de acţiuni din Decran, o companie din Belgia specializată în producerea şi instalarea de uşi industriale din oţel. Aceasta este cea de-a doua tranzacţie de tip M&A efectuată de EMI în Belgia, după preluarea pachetului majoritar de acţiuni din Access System la începutul lunii martie”, anunţă compania.

Decran este prezentă pe piaţa din Belgia din anul 1996 şi este specializată în producerea şi instalarea de uşi din oţel ignifuge şi neignifuge pentru uz industrial în interior şi exterior. Uşile sunt realizate în cadrul unei fabrici proprii de producţie din Slovacia, după care sunt transportate în Belgia şi instalate la clienţii companiei, care sunt preponderenţi din regiunea Flandrei.

Compania are 37 de angajaţi, dintre care 20 sunt poziţionaţi în Belgia, în timp ce restul lucrează în cadrul fabricii din Slovacia. Portofoliul de clienţi al Decran include în principal constructori industriali, precum Alheembouw, Willy Naessens sau Cordeel. De asemenea, compania deserveşte o gamă variată de fabrici şi depozite din regiunea Flandrei.

„Odată cu această tranzacţie, realizăm încă un pas în atingerea obiectivului pe termen lung, de a deveni furnizorul preferat în România şi Europa de soluţii totale industriale şi pentru proiecte tehnice complexe. Decran este o companie stabilă din punct de vedere financiar, cu produse proprii şi cu un potenţial de dezvoltare ridicat. În urmă cu o lună de zile anunţam achiziţia Access Systems, prin care ne consolidam prezenţa în regiunea Valoniei. Astăzi, prin achiziţionarea Decran intrăm în regiunea Flandrei şi, prin urmare, soluţiile şi serviciile noastre de acces industrial vor acoperi întregul teritoriu din această ţară” a declarat Jerome France, fondator şi CEO al EMI.

Investiţia în Decran este una strategică pentru EMI, care de acum înainte se va concentra pe realizarea de vânzări încrucişate între România şi Belgia, intrând pe noi verticale şi oferindu-le clienţilor o gamă întreagă de servicii, de la proiectare şi producţie, până la servicii de întreţinere. Decran va continua să funcţioneze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorul Lode Decraene va rămâne implicat în desfăşurarea activităţii pentru cel puţin un an de zile în vederea finalizării procesului de tranziţie.

În 2021, Decran a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de euro. De partea cealaltă, EMI a înregistrat venituri de 14 milioane de euro în 2021, o creştere cu 23% faţă de anul 2020. Compania consideră că pe fondul dezvoltării tot mai accelerate a proiectelor de logistică în 2021, clienţii din zona industrială şi de logistică vor rămâne principalii vectori de dezvoltare şi în următorii ani.

În 2022, EMI vizează venituri totale de 22 milioane de euro, incluzând cifra de afaceri realizată de Access Systems şi Decran.

În ceea ce priveşte procesul de extindere al EMI la nivel internaţional, grupul l-a numit recent pe Charles Colle în funcţia de Head of International Expansion. El este un executiv care, în ultimii 11 ani, a dobândit experienţă atât în industria alimentară, cât şi în cea imobiliară din Belgia, lucrând în principal în cadrul unor proiecte de dezvoltare a afacerilor şi restructurare financiară. Acesta va fi responsabil de activitatea companiei pe pieţele externe în care EMI a intrat deja sau în care are în vedere să pătrundă în viitor.

„Aştept cu nerăbdare să construiesc o a doua piaţă pentru EMI, valorificând pe deplin punctele forte individuale ale tuturor celor trei companii, expertiza Morphosis şi a altor investitori, precum şi experienţa şi conexiunile CEO-ului grupului, Jerome France,” a declarat Charles Colle, Head of International Expansion în cadrul EMI.

EMI are o experienţă de 22 de ani pe piaţa din România, specializându-se în soluţii de acces industrial – uşi, porţi, rulouri, cortine, garduri şi alte închideri industriale. Compania are 80 de angajaţi şi furnizează soluţii integrate, de la consultanţă, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanţă şi service, pentru soluţii globale de acces pentru sectorul industrial, comercial şi logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluţii tehnice unicat, adaptate nevoilor clienţilor.

D.C. Corporate Finance a asistat EMI în etapa de due dilligence financiar, în timp ce casa de avocatură Astrea a asistat compania în toate aspectele juridice şi fiscale ale tranzacţiei.

În luna septembrie 2021, EMI a anunţat intrarea în acţionariatul companiei a fondului de private equity, Morphosis Capital, care a achiziţionat împreună cu investitorii fondului o participaţie de 51% pentru 15 milioane de euro.

EMI este liderul de piaţă în domeniul sistemelor industriale de acces. De la înfiinţarea sa în 2000, compania s-a specializat în soluţii integrate de consultanţă, proiectare, fabricare, montare, mentenanţă şi service pentru soluţii industriale de acces dedicate industriei, centrelor comerciale şi centrelor logistice. EMI are o fabrică proprie la Căteasca, în apropiere de Piteşti, unde creează soluţii specifice şi personalizate pentru clienţii companiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.