Iepuraşii de ciocolată de la Lindt & Spruengli, înveliţi în poleială, merită protecţie împotriva produselor care îi copiază, a decis joi cea mai înaltă instanţă din Elveţia şi a ordonat retailerului german Lidl să nu mai vândă un produs similar în Elveţia şi să-şi distrugă stocul rămas, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sondajele transmise de Lindt au arătat că iepuraşul de Paşte al lui Lindt este bine cunoscut publicului, a spus tribunalul federal, adăugând că cele două produse ar putea fi confundate, chiar dacă există unele diferenţe între ele.

Acesta a anulat decizia emisă de un tribunal comercial elveţian împotriva Lindt şi în favoarea a două unităţi elveţiene ale Lidl anul trecut şi a dispus ca Lidl să-şi distrugă inventarul de iepuraşi de ciocolată.

„Distrugerea este proporţională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui distrusă”, conform unui rezumat al verdictului.

Producătorul de ciocolată premium elveţian Lindt a purtat multe bătălii în instanţă de-a lungul anilor pentru a-şi proteja iepuraşul de ciocolată de Paşte, unul dintre cele mai vândute produse ale companiei, de când i s-a acordat statutul de marcă înregistrată de către UE în 2000.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.