Miliardarul Elon Musk a solicitat documente de la cofondatorul Twitter Jack Dorsey, în cadrul luptei sale juridice pentru a renunţa la acordul de 44 de miliarde de dolari de preluare a compania de social media, potrivit unui document al instanţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lui Dorsey, care a demisionat din funcţia de director general al Twitter în noiembrie şi a părăsit consiliul în mai, i s-au cerut documente şi comunicări despre acordul cu Musk din aprilie de a cumpăra compania şi despre conturile de spam de pe platformă.

Dorsey, care este CEO al companiei de procesare a plăţilor Block, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Block a fost cofondată de Dorsey şi şi-a schimbat numele anul trecut din Square.

Musk, cea mai bogată persoană din lume datorită participaţiei sale la Tesla, a spus Twitter în iulie că renunţă la acordul de cumpărare a companiei pentru 54,20 dolari pe acţiune deoarece, în opnia sa, compania nu a respectat contractul.

De atunci, Twitter şi Musk s-au dat în judecată reciproc, Twitter cerând unui judecător de la Curtea Cancelariei din Delaware să-i ordone lui Musk să încheie preluarea.

Un proces de cinci zile este programat să înceapă pe 17 octombrie.

Citaţia cere documente şi comunicări despre utilizarea de către Twitter a mDAU, o măsură a utilizatorilor activi pe platforma sa.

Musk a susţinut că Twitter l-a înşelat ascunzând numărul de conturi false în declaraţiile depuse la autorităţile de reglementare, pe care miliardarul le-a folosit pentru a evalua compania.

Twitter a negat acuzaţiile lui Musk referitoare la conturile spam.

Musk a dorit, de asemenea, documente şi comunicări cu privire la măsurările alternative ale numărului de utilizatori activi pe care compania le-a luat în considerare şi informaţii despre utilizarea mDAU în stabilirea salariilor directorilor şi în ţintele anuale.

Twitter a refuzat să comenteze.

Dorsey a susţinut oferta de cumpărare a lui Musk pentru Twitter, cei doi convenind asupra necesităţii unei transparenţe mai mari legate de algoritmul său şi de a permite utilizatorilor mai mult control asupra conţinutului pe care îl văd.

Dorsey a postat, de asemenea, pe Twitter că crede că dezvoltarea Twitter este limitată de modelul de publicitate şi Musk a spus că Twitter ar trebui să se bazeze mai mult pe abonamente plătite şi pe servicii precum transferurile de bani între utilizatori.

Musk şi Dorsey au purtat discuţii în martie despre intrarea lui Musk în consiliul de administraţie al Twitter, înainte ca Musk să dezvăluie că a achiziţionat un pachet de 9,1% din acţiunile Twitter.

Musk a acceptat un loc în consiliu, dar înainte de a-şi începe mandatul, şi-a schimbat strategia şi s-a oferit să cumpere compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.