Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, şi-a asigurat fonduri de 7,14 miliarde de dolari de la prieteni şi investitori pentru achiziţia Twitter, de 44 de miliarde de dolari, între aceştia aflându-se co-fondatorul Oracle Larry Ellison, firma de capital de risc Sequoia şi platforma de tranzacţionare a criptomonedelor Binance, potrivit unui nou document depus la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a SUA, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Multimiliardarul Ellison contribuie cu 1 miliard de dolari, cesta fiind cel mai mare susţinător nou, în timp ce Sequoia contribuie cu 800 de milioane de dolari. Binance, care a beneficiat de preferinţa lui Musk pentru criptomonede, a angajat 500 de milioane de dolari.

Alte firme de investiţii care susţin oferta lui Musk includ Qatar Holding, care contribuie cu 375 de milioane de dolari, şi Fidelity, care a promis 316 de milioane de dolari.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Noile angajamente îl vor ajuta pe Musk să reducă împrumutul în marjă pe care l-a luat de la 12,5 miliarde dolari la 6,25 miliarde dolari.

Prinţul saudit Alwaleed Bin Talal Abdulaziz Alsaud, care este deja investitor în Twitter şi a respins iniţial acordul lui Musk, s-a angajat să cumpere 34.948.975 de acţiuni, în valoare de aproximativ 1,7 miliarde de dolari.

Prinţul a spus pe 14 aprilie că oferta lui Musk pentru Twitter, care se ridică la 54,20 dolari pe acţiune, se apropie de ”valoarea intrinsecă” a companiei, având în vedere ”perspectivele sale de creştere”.

El a adăugat: ”Fiind unul dintre cei mai mari şi pe termen lung acţionari ai Twitter, @Kingdom_KHC şi cu mine respingem această ofertă.”

O persoană apropiată situaţiei a declarat joi că Elon Musk va deveni CEO temporar al Twitter, după finalizarea preluarea companiei de social media.

Musk este, de asemenea, CEO al Tesla şi conduce alte două companii, The Boring Company şi SpaceX.

Acţiunile Tesla au scăzut joi cu 8%, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi de faptul că implicarea lui Musk la Twitter l-ar putea distrage de la conducerea celui mai valoros producător de maşini electrice din lume.

Acţiunile Twitter, pe de altă parte, şi-au extins câştigurile şi au crescut cu aproximativ 4% la 50,89 dolari pe unitate, apropiindu-se de preţul preluării, de 54,20 dolari pe acţiune, investitorii considerând că noua finanţare face ca încheierea tranzacţiei să fie mai probabilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.