Elon Musk analizează dacă să lanseze o ofertă publică pentru Twitter, arată un nou document depus la autorităţile de reglementare a pieţei financiare mobiliare, potrivit căruia miliardarul a obţinut angajamente de finanţare în valoare de 46,7 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentului, Musk a spus că, având în vedere lipsa de răspuns din partea consiliului de administraţie al Twitter, el analizează acum o ofertă de achiziţie pentru a cumpăra unele sau toate acţiunile companiei direct de la acţionarii săi.

Din totalul sumei de 46,5 miliarde de dolari, Musk şi-a asigurat aproximativ 25,5 miliarde de dolari sub formă de finanţare prin datorii prin intermediul Morgan Stanley Senior Funding şi alte firme şi a spus că a angajat aproximativ 21 de miliarde de dolari în finanţare prin capitaluri proprii.

Celelalte firme participante sunt Bank of America, Barclays, MUFG, Societe Generale, Mizuho Bank şi BNP Paribas.

Musk nu a stabilit încă dacă va face o ofertă publică pentru Twitter sau dacă va lurma alţi paşi pentru a promova propunerea, se arată în document.

Un purtător de cuvânt Twitter a confirmat că aceasta a primit propunerea lui Musk.

”Aşa cum a anunţat anterior şi a comunicat direct domnului Musk, consiliul se angajează să efectueze o evaluare atentă, cuprinzătoare şi deliberată pentru a determina cursul de acţiune despre care consideră că este în interesul companiei şi al tuturor acţionarilor Twitter”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 de dolari pe acţiune, sau aproximativ 43 de miliarde de dolari.

Vineri, Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acţionarilor pe durată limitată, adesea denumit ”pilulă otrăvitoare”, într-un efort de a evita o potenţială preluare ostilă.

Musk, care este CEO al Tesla şi SpaceX, în ultimele săptămâni a adunat o participaţie de peste 9% în companie.

Twitter i-a făcut apoi o ofertă lui Musk de a se alătura consiliului de administraţie, dar cu condiţia ca acesta să nu poată cumpăra mai mult de 14,9% din firmă.

Musk a inversat cursul şi a făcut, în schimb, o ofertă de a cumpăra Twitter şi a o retrage de la bursă.

David Faber de la CNBC a explicat joi, la emisiunea ”Squawk on the Street”, că Musk nu va putea finaliza o ofertă publică pentru Twitter atâta timp cât este în vigoare prevederea ”pilula otrăvitoare”.

”Trebuie să ai o negociere cu consiliul de administraţie. Asta încă nu se întâmplă”, a spus Faber.

Musk a sugetar pentru prima dată o ofertă de licitaţie luni, când a postat un tweet criptic care spunea ”Love Me Tender”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.