Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX şi proprietarul Twitter, a anunţat miercuri debutul unei noi companii de inteligenţă artificială, xAI, cu scopul de ”a înţelege adevărata natură a universului”, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului web al companiei, Musk şi echipa sa vor împărtăşi mai multe informaţii vineri, într-un chat live pe Twitter Spaces.

Membrii echipei din spatele xAI provin de la DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research şi Tesla, potrivit site-ului web al companiei, şi au lucrat la proiecte precum AlphaCode de la DeepMind şi chatbot-urile GPT-3.5 şi GPT-4 de la OpenAI.

Ştirile despre startup au fost relatate anterior de Financial Times în aprilie, iar în aceeaşi lună Musk a oferit detalii despre planurile sale pentru un nou instrument AI numit ”TruthGPT”, în timpul unui interviu înregistrat pe Fox News Channel, adăugând că se teme că firmele existente de AI acordă prioritate unor sisteme care sunt ”corecte din punct de vedere politic”.

Musk a înregistrat compania în Nevada, în martie. Anterior, el a schimbat numele Twitter în ”X Corp” în unele documente financiare, dar pe site-ul xAI, compania anunţă separarea sa de X Corp, adăugând că ”va lucra îndeaproape cu X (Twitter), Tesla şi alte companii, pentru a face progrese spre misiunea noastră.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.