Directorul general al Tesla, Elon Musk, a subliniat importanţa respectării termenului de construcţie a gigafabricii din Brandenburg, în timpul unei întâlniri cu ministrul Economiei al acestui land german, Joerg Steinbach, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a mai spus că este dispus să intensifice comunicarea în zona unde se află fabrica, în apropiere de oraşul Gruenheidem, şi să implice mai mult localnicii, a declarat Steinbach după întâlnirea cu Musk.

Tesla a amânat termenul de deschidere a gigafabricii sale de 5,8 miliarde de euro, de lângă Berlin, până la sfârşitul anului 2021, acuzând piedicile birocratice germane.

Fabrica va produce baterii şi maşini electrice, dar a întâmpinat  opoziţie din partea localnicilor, din cauza îngrijorărilor legate de impactul asupra mediului.

Agenţia pentru mediu din Brandenburg nu şi-a dat încă scordul final, ceea ce înseamnă că nu poate fi explusă o nouă amânare, posibil până în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.