Compania farmaceutică Eli Lilly a solicitat miercuri autorităţii de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA să autorizeze în procedură de urgenţă monoterapia sa cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, intenţionând că solicite luna viitoare o aprobare similară pentru o terapie combinată, cu două dintre medicamentele sale cu anticorpi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de medicamente a anunţat miercuri date pozitive ale unui studiu clinic de fază medie referitor la o terapie combinată cu anticorpi, care a ajutat la reducerea perioadelor de spitalizare şi a vizitelor la urgenţă ale pacienţilor cu Covid-19.

Datele corespund rezultatelor unui studiu clinic din septembrie, la care a fost testat un tratament unic cu anticorpi numit LY-CoV555.

Mai mulţi producători de medicamente testează tratamente cu anticorpi pentru pacienţii cu Covid-19, obiectivul fiind prevenirea progresiei simptomelor.

Niciunul dintre aceste medicamente nu este autorizat pentru utilizarea în sistem de urgenţă în Statele Unite, dar o combinaţie experimentară a doi anticorpi, aflată în dezvoltare de către Regeneron Pharmaceuticals se află între tratamentele administrare preşedintelui Donald Trump pentru infecţia sa cu Covid-19.

Eli Lilly anticipează ca 100.000 de doze de LY-CoV555 să fie disponibile în octombrie şi aproximativ 1 milion de doze în trimestrul al patrulea. Eli Lilly estimează că va livra 50.000 de doze ale terapiei combinate în trimestrul al patrulea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.