Compania farmaceutică Eli Lilly a solicitat miercuri autorităţii de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA să autorizeze în procedură de urgenţă monoterapia sa cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, intenţionând că solicite luna viitoare o aprobare similară pentru o terapie combinată, cu două dintre medicamentele sale cu anticorpi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de medicamente a anunţat miercuri date pozitive ale unui studiu clinic de fază medie referitor la o terapie combinată cu anticorpi, care a ajutat la reducerea perioadelor de spitalizare şi a vizitelor la urgenţă ale pacienţilor cu Covid-19.

Datele corespund rezultatelor unui studiu clinic din septembrie, la care a fost testat un tratament unic cu anticorpi numit LY-CoV555.

Mai mulţi producători de medicamente testează tratamente cu anticorpi pentru pacienţii cu Covid-19, obiectivul fiind prevenirea progresiei simptomelor.

Niciunul dintre aceste medicamente nu este autorizat pentru utilizarea în sistem de urgenţă în Statele Unite, dar o combinaţie experimentară a doi anticorpi, aflată în dezvoltare de către Regeneron Pharmaceuticals se află între tratamentele administrare preşedintelui Donald Trump pentru infecţia sa cu Covid-19.

Eli Lilly anticipează ca 100.000 de doze de LY-CoV555 să fie disponibile în octombrie şi aproximativ 1 milion de doze în trimestrul al patrulea. Eli Lilly estimează că va livra 50.000 de doze ale terapiei combinate în trimestrul al patrulea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.