Ministerul Economiei anunţă, miercuri, că Electromecanica Ploieşti S.A., filială a Companiei Naţionale ROMARM, a semnat o scrisoare de intenţie cu Raytheon Missiles & Defense pentru începerea colaborării pentru producţia în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia de semnare a avut loc la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în prezenţa ministrului Ştefan-Radu Oprea şi a altor experţi din cadrul instituţiei.

Potrivit Ministerului Economiei, semnarea scrisorii de intenţiei vine în continuarea memorandumului de înţelegere semnat în 2022, prin care Raytheon Missiles&Defence şi Electromecanica S.A. au început discuţiile pentru fabricarea rachetelor interceptoare SkyCeptor în România şi este un pas procedural pentru începerea colaborării şi stabilirii cadrului de cooperare.

”În cadrul întâlnirii, ministrul Ştefan-Radu Oprea a salutat buna colaborare dintre Electromecanica Ploieşti S.A. şi Raytheon şi a declarat că industria de apărare românească are nevoie de investiţii, schimburi de tehnologie şi know-how. Totodată, demnitarul a subliniat că semnarea scrisorii de intenţie reprezintă încă o dovadă a funcţionării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, ţara noastră fiind profund interesată de consolidarea relaţiilor bilaterale în mai multe domenii”, arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.