Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica (simbol bursier ELMA) anunţă că, în urma unor verificări interne ale managementului, a identificat recent suspiciuni de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Electromagnetica SA informează acţionarii şi investitorii că, în urma unor verificări interne ale managementului, a idnetificat recent suspiciuni de fraudă. O investigaţie internă este în desfăşurare şi suntem în proces de numire a unui consultant extern pentru a ]ntreprinde a investigaţie independentă. Consiliul de Administraţie şi echipa de conducere au întreprins şi vor continua să întreprindă toate acţiunile necesare pentru protejarea intereselor companiei, cu respectarea cadrului legislativ. De asemenea, asigurăm acţionarii Electromagnetica SA că vom lua măsurile necesare pentru consolidarea mecanismelor de guvernanţă corporatovă de la nivelul companiei”, anunţă compania, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea Electromagnetica SA precizează că va informa acţionarii şi investitorii în legătură cu evoluţiile viitoare ale acestor investigaţii.

Compania a anunţat recent  încetarea mandatului lui Eugen Scheusan de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi de director general, pe care le deţinea încă din 1991. Astfel, din 18 octombrie, Eugen Scheusan a devenit membru în boardul companiei, alături de Iulian Cioacă, Cristina Gabriela Gagea şi Mihai Trifu. 

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930. Compania are 360 de salariaţi şi are o capitalizare bursieră de 131,8 milioane lei. Compania a înregistrat un profit net de 8,43 milioane de lei în primul semestru din acest an, în scădere cu 53% faţă de rezultatul aceleiaşi perioade de anul trecut. Afacerile au scăzut cu 3,5% la 106,7 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.