Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica SA a anunţat vineri că filiala sa de furnizare a energiei electrice, Electrica Furnizare (EFSA), a depus la Tribunalul Bucureşti o acţiune în pretenţii pentru obligarea Electrica la plata sumei de 6,23 milioane lei, reprezentând pretenţii conform unei deciziei a Curţii de Conturi din anul 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De asemenea, EFSA a solicitat, în cadrul aceluiaşi dosar, obligarea Electrica SA la plata sumei de 793.234 lei reprezentând dobânda legală calculata de la data la care Electrica a încasat sumele de bani (al caror cuantum total este de 6,23 milioane lei) până la data de 31 martie 2019, precum şi dobânda legală calculată de la data de 31 martie 2019 până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti executorii şi dobânda legală calculată de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti executorii până la data plăţii efective de către Electrica a debitului principal în cuantum de 6,23 milioane lei", arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienţi din trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.