Grupul Electrica a anunţat miercuri că a finalizat fuziunea celor două societăţi de servicii energetice, Electrica Serv şi Servicii Energetice Muntenia, iar de la 1 decembrie 2020, serviciile energetice ale grupului se vor derula doar sub umbrela FISE Electrica Serv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Electrica anuntă finalizarea cu succes a fuziunii celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului, respectiv Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE Electrica Serv) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEMU). Astfel, de la 1 decembrie 2020, serviciile energetice ale Grupului se vor derula doar sub umbrela FISE Electrica Serv. Fuziunea dintre FISE Electrica Serv SA şi SEMU pune bazele unei structuri mai flexibile, mai eficiente şi care permite elaborarea unui plan de investiţii coerent, corelat cu necesarul şi oportunităţile din piaţă, precum şi aplicarea unei politici unice de personal şi crearea de noi oportunităţi profesionale”, arată grupul.

Fuziunea presupune unificarea procesului de conducere a activităţilor desfăşurate în prezent de către cele două companii, ceea ce va putea conduce la înregistrarea unor economii substanţiale şi va permite dezvoltarea unei strategii unice pentru acest segment.

Totodată, noua companie are 730 de angajaţi, din care peste 550 dedicaţi activităţilor tehnice.

”Electrica vrea să devină un furnizor puternic de servicii energetice integrate, optimizat din punct de vedere al costurilor, cu capabilităţi interne şi parteneriate care să asigure flexibilitate şi agilitate. Suntem convinşi că sinergiile rezultate din fuziunea celor două companii de servicii vor ajuta grupul în atingerea obiectivelor strategice”, declară Corina Popescu, director general Electrica.

Reprezentanţii companiei spun că fuziunea le permite dezvoltarea portofoliului de servicii şi atragerea de clienti noi.

”Angajaţii au fost principalul pilon al acestui proiect, tot personalul din cadrul Servicii Energetice Muntenia fiind transferat în noua societate cu respectarea tuturor drepturilor şi obligaţiilor contractuale. Începând cu 1 decembrie 2020 am devenit o singura companie”, precizează Bujor Oprean, director general FISE Electrica Serv.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.