ELCEN a obţinut trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, furnizorul de apă caldă şi căldură din Capitală, pentru datorii de 535 milioane lei, aferente lunilor de concum martie – mai. Termoenergetica a transmis că a acumulat datorii de 800 de milioane de lei, din cauză că Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia şi pierderile de pe reţea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit HotNews, ELCEN a făcut demersuri în instanţă pentru recuperarea unor datorii de 535 milioane lei de la Termoenergetica, aferente lunilor de consum martie - mai 2022, şi a obţinut ordonanţe de plată care reprezintă titluri executorii. 

Astfel, ELCEN poate bloca oricând conturile Termoenergetica ceea ce ar putea conduce la intrarea în insolvenţă a companiei Primăriei Capitalei. Surse din ELCEN au declarat jurnaliştilor HotNews că se va încerca o eşalonare a datoriilor pentru a nu se ajunge la blocarea conturilor.  

Subvenţia aprobată şi prevăzută în bugetul Primăriei Capitalei este de 1 miliard lei, iar necesarul este de aproape 2 miliarde, în contextul majorării de acum câteva zile cu circa 27% a preţului la gigacalorie, aprobate recent de ANRE pentru ELCEN. 

Reprezentanţii Termoenergetica spun că au acumulat datoriile de circa 800 milioane lei către ELCEN din cauza faptului că Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia şi pierderile de pe reţea, adică apa caldă scursă în pământ.  

Compania atrage atenţia consilierilor generali că executarea silită şi intrarea în insolvenţă ar putea duce la probleme cu furnizarea energiei termice în timpul iernii. De aceea, compania face apel inclusiv la sprijin guvernamental.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.