Producătorul de energie electrică şi termică Elcen Bucureşti a reacţionat dur la afirmaţiile regiei RADET, deţinută de Primăria Generală a Capitalei, susţinând că locuitorii din zonele Colentina şi Pantelimon nu au apă caldă pentru că RADET a închis voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, versiune care contrazice varianta prezentată de regia bucureşteană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conflictul dintre cele două entităţi a apărut după ce mai mulţi bucureşteni s-au plâns că nu au primit apă cadă în această noapte, după ce în ultimele zile apa caldă avea o temperatură sub nivelul normal. 

Compania Elcen, controlată de Ministerul Energiei, a dat vina pentru situaţie pe RADET. 

„Elcen nu are relaţii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET Bucureşti, în sensul că Elcen produce şi furnizează apă caldă către RADET, iar regia asigură distribuţia acesteia la nivelul Capitalei”,a anunţat Elcen, într-un comunicat transmis News.ro joi dimineaţă.

Ulterior, RADET a susţinut că situaţia este urmare a faptului că nu există bani pentru reparaţii şi revizii la reţeaua de transport şi distribuţie, după ce ELCEN a pus poprire pe conturile regiei.

Elcen a revenit joi după-amiază, cu un nou comunicat, prin care prezintă un tablou total diferit al situaţiei. 

„Oprirea celor 75 de puncte termice ale RADET Bucureşti din sectorul 2 al Capitalei a fost una voluntară, fără să existe o avarie în sistem care să determine acest lucru. Aşa cum ELCEN a mai anunţat şi subliniat, în nenumărate rânduri, avem capacitatea să asigurăm orice comandă a RADET, în parametrii comandaţi de regie (temperatură, debit şi presiune). ”, se arată în comunicatul companiei.

Elcen menţionează că programul anual de revizie a fiecărei centrale deţinută de către Elcen este stabilit încă de la începutul anului, de comun acord cu RADET Bucureşti.

Elcen a pus poprire pe conturile RADET, din cauza datoriilor de 3,5 miliarde de lei, cu tot cu penalităţi, pentru agentul termic livrat şi neplătit de regia Primăriei Generale a Capitalei.

RADET asigură 72% din necesarul de energie termică al Capitalei, iar 95% dintre consumatori sunt casnici.

Regia furnizează căldură şi apă caldă pentru circa 570.000 apartamente, în care locuiesc 1,2 milioane de bucureşteni, potrivit ultimelor date disponibile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.