Economia Statelor Unite s-a contractat pentru al doilea trimestru consecutiv în perioada aprilie-iunie, cu 0,9%, confirmând o condiţie larg acceptată pentru o recesiune, a raportat joi Biroul de Analiză Economică, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsul intern brut a scăzut cu 0,9% în ritm anualizat pentru perioada respectivă, conform estimării anticipate. Declinul urmează unei scăderi de 1,6% în primul trimestru şi a fost peste estimarea făcută de Dow Jones, privind un câştig de 0,3%.

Oficial, Biroul Naţional de Cercetare Economică declară recesiunile şi expansiunie şi probabil că nu va face o judecată asupra perioadei în cauză timp de mai multe luni, dacă nu mai mult.

Dar o a doua evoluţie trimestrială negativă a PIB-ului îndeplineşte aşteptăriole de lungă durată asupra recesiunii, în ciuda circumstanţelor neobişnuite ale declinului şi indiferent de ce decide NBER.

PIB-ul este cea mai largă măsură a economiei şi cuprinde nivelul total al bunurilor şi serviciilor produse în perioada respectivă.

”Nu suntem în recesiune, dar este clar că creşterea economiei încetineşte. Economia este aproape de de blocare, abia dacă înaintează”, a spus Mark Zandi, economist şef la Moody’s Analytics.

Pieţele au reacţionat puţin la ştiri, acţiunile de pe Wall Street evoluând uşor în scădere.

Randamentele obligaţiunilor de stat au scăzut în cea mai mare parte.

Un raport separat de joi a arătat că disponibilizările rămân ridicate. Cererile iniţiale de şomaj au totalizat 256.000 pentru săptămâna încheiată pe 23 iulie, o scădere cu 5.000 faţă de nivelul revizuit în sus din săptămâna precedentă, dar mai mare decât estimarea Dow Jones, de 249.000, potrivit Departamentului Muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.