E.ON România a anunţat vineri că va reîmpăduri, în prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighişoara, judeţ Mureş şi Pătrăuţi, judeţ Suceava, urmând a fi plantaţi 18.000 de puieţi de gorun, frasin, paltin şi fag, cu sprijinul Direcţiilor Silvice din Mureş şi Suceava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E.ON România va reîmpăduri, în prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighişoara, judeţul Mureş şi Pătrăuţi, judeţul Suceava. Cu sprijinul Direcţiilor Silvice Mureş şi Suceava, vor fi plantaţi 18.000 de puieţi de gorun, frasin, paltin şi fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienţi pe E.ON Myline în perioada septembrie-octombrie, clienţi care şi-au activat şi factura electronică", arată compania într-un comunicat.

Proiectul E.ON face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei.

"Chiar dacă reducerea consumului de hârtie pare un lucru minor, această măsură alături de utilizarea surselor regenerabile de energie sau reducerea consumului de energie pot contribui în mod esenţial la creşterea calităţii vieţii", spun reprezentanţii E.ON România.

De aceea, clienţii sunt încurajaţi să opteze pentru factura electronică în locul celei tradiţionale, pe suport de hârtie, salvând astfel anual mii de copaci de la tăiere.

“Prin această acţiune contribuim la reducerea poluării. Le mulţumim clienţilor pentru felul în care răspund iniţiativelor noastre de sustenabilitate. Îi răsplătim cu câte un copac plantat pentru fiecare cont nou pe platforma E.ON Myline pentru care s-a activat şi factura electronică, în ultimele două luni. Doar împreună putem construi un viitor mai verde”, spune Claudia Griech, directorul general adjunct al E.ON România.

Perioadele optime pentru plantarea arbuştilor sunt primăvara (lunile martie-aprilie) şi toamna (sfârşit de octombrie – început de noiembrie), când procentul de puieţi care prind rădăcini ajunge la 80-90%. Astfel, în judeţul Mureş, în zona Ştejăreni de lângă Sighişoara vor fi plantaţi 10.000 de puieţi de gorun, frasin şi paltin pe o suprafaţă de 2 hectare, iar în zona Pătrăuţi din judeţul Suceava, pe o suprafaţă de 1,55 hectare, vor fi plantaţi 8.000 de puieţi de gorun, frasin şi fag. Aceştia vor ajunge în starea de maturitatate peste circa 7-8 ani, în funcţie de condiţiile meteo.

Practic, la maturitate copacii ajung la înălţimi de aproximativ 2-2,5 m creând o structură omogenă cu restul pădurii, arată compania.

Un studiu publicat în publicaţia Nature relevă faptul că pădurile noi, ajunse la maturitate, absorb mai mult carbon din atmosferă faţă de cele îmbătrânite deja, fiindcă tinerii copaci au nevoie de acesta pentru a se dezvolta, dar şi pentru că, de obicei, sunt plantaţi mai compact şi astfel au o capacitate mai mare de absorbţie.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.