E.ON Energie România a anunţat luni că a finalizat şi predat la cheie anul acesta 68 de centrale fotovoltaice pentru mai mult de 60 de companii partenere, reprezentând investiţii de peste 11 milioane de euro, aprope dublu faţă de întreg anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E.ON Energie România a finalizat şi predat la cheie anul acesta 68 de centrale fotovoltaice pentru mai mult de 60 de companii partenere, reprezentând investiţii de peste 11 milioane de euro. Numărul proiectelor implementate până în luna septembrie este aprope dublu faţă de întreg anul trecut”, anunţă compania.

Centralele solare au fost proiectate să corespundă nevoilor şi cerinţelor specifice fiecărui partener şi asigură între 34 şi 100% din necesarul de energie al acestora.

Construcţia sistemelor a presupus instalarea a peste 34.000 de module fotovoltaice în locaţiile partenerilor E.ON din toată ţara, acestea acoperind o suprafaţă utilă de aproximativ 57.000 de mp. Cu o putere instalată însumată de 12 MW, sistemele fotovoltaice produc circa 1.400 MWh de energie electrică regenerabilă pe an şi contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu circa 300 de tone pe an.

„Partenerii noştri, de la întreprinderi mici şi mijlocii la companii mari din industrie, caută să îşi eficientizeze consumul şi să reducă costurile cu energia, să fie cât mai independenţi energetic şi să aibă o afacere sustenabilă. E.ON a dezvoltat începând cu 2019 un portofoliu de soluţii energetice care să susţină afacerile partenerilor noştri pe termen lung. Cele peste 150 de proiecte PV pe care le-am finalizat generează în prezent circa 36 GWh de energie regenerabilă anual şi contribuie la reducerea emisiile de CO2 cu aproape 8.000 de tone pe an”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

E.ON propune soluţii la cheie, proiectate să corespundă nevoilor şi profilului de consum al clienţilor şi sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces. Compania asigură evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea centralei fotovoltaice, precum şi realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice, după finalizarea procesului.

”Creşterea competitivităţii, controlul asupra nevoilor şi fluxurilor de energie prin reducerea consumului din reţea şi stabilizarea costurilor lunare cu energia şi, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac investiţia într-o centrală fotovoltaică profitabilă, dar şi sustenabilă”, precizează compania.

Durata de construcţie a centralelor, de la demararea lucrărilor şi până la predare a fost în medie de circa 7 luni. Cu o durată mare de viaţă, de circa 25 de ani şi o perioadă de recuperare a investiţiei de 4-7 ani, centralele solare sunt cea mai competitivă opţiune de producere a energiei din punctul de vedere al costurilor, spun reprezentanţii companiei.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.