Grupul energetic german E.ON pregăteşte investiţii de peste 450 milioane lei în acest an în România, cele mai mari de la intrarea pe piaţă, şi urmează să instaleze 370.000 de contoare inteligente până în 2020, a anunţat marţi grupul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îmbunătăţirea performanţei reţelelor continuă să fie prioritatea noastră. Pentru 2017 am bugetat investiţii de peste 450 milioane de lei, cele mai mari de la intrarea pe piaţa din România”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON România, într-un comunicat.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 5,6 miliarde lei (1,4 miliarde euro).

Investiţiile realizate de companiile E.ON din România au însumat anul trecut circa 438 milioane lei (97 milioane euro), fiind destinate cu precădere pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

În sectorul de gaze naturale, compania a investit anul trecut 188 milioane de lei (42 milioane de euro), sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de aproape 370 km şi extins pe o lungime de aproximativ 64 kilometri.

”Pentru 2017 a fost prevăzută o sumă similară, ţintele principale vizate fiind modernizarea a circa 480 kilometri de conducte şi branşamente (mai mult decât distanţa rutieră dintre Bucureşti şi Cluj-Napoca), şi extinderea sistemului de distribuţie cu circa 60 kilometri”, se arată în comunicat.

Valoarea investiţiilorîn energie electrică a fost în 2016 de 234 milioane lei (52 milioane de euro). 

”Pentru acest an a fost prevăzut un buget de investiţii apropiat celui din anul anterior, priorităţile fiind modernizarea şi automatizarea reţelelor”, spun oficialii companiei.

De asemenea, compania a instalat aproximativ 243.000 de contoare inteligente, dintre care circa 66.000 de unităţi în cursul anului 2016.

Pentru acest an obiectivul este instalarea a circa 20.000 de contoare inteligente, urmând ca în perioada 2018-2020 să fie instalate, conform planurilor actuale, alte 350.000 de unităţi.

”Compania ţinteşte astfel, până în anul 2020, montarea a aproape 600.000 de contoare inteligente, suma alocată în acest scop începând cu anul 2014 fiind de circa 39 milioane de euro”, au menţionat reprezentanţii E.ON.

Cerinţele clienţilor referitoare la soluţii energetice inovative sunt în creştere, potrivit companiei. 

”Portofoliul nostru s-a îmbogăţit anul trecut nu numai cu produse şi servicii, ci şi cu circa 20.000 de clienţi noi, ceea ce ne confirmă că suntem pe calea cea bună”, a menţionat Frank Hajdinjak.

Cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România a depăşit anul trecut pentru prima dată pragul de 5 miliarde lei (circa 1,1 miliarde euro), cantităţile de gaze naturale şi electricitate comercializate situându-se la circa 29 TWh.

Previziunile actuale pentru acest an privind cifra de afaceri consolidată sunt de uşoară creştere comparativ cu 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.