E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a anunţat, joi, că a finalizat lucrările de extindere cu aproape 2 kilometri a reţelei electrice în localitatea Jilava din judeţul Ilfov, o investiţie de peste 1,7 milioane de lei suportată împreună cu primăria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a finalizat lucrările de extindere cu aproape 2 kilometri a reţelei electrice în localitatea Jilava din judeţul Ilfov, o investiţie ce se ridică la peste 1,7 milioane de lei. Extinderea cuprinde străzile Prelungirea Merişor, Prelungirea Ungureni şi Prelungirea Primăverii", anunţă compania.

În urma lucrărilor, locuinţele a 250 de familii din medii defavorizate sunt racordate la reţeaua de energie electrică, fiecare loc de consum având instalat un contor inteligent. Cu ajutorul acestuia, clienţii pot avea un control mai bun al consumului de electricitate şi, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică.

Investiţia presupune instalarea a cinci posturi noi de transformare de medie tensiune în anvelopă betonată şi instalarea de cabluri electrice subterane, de medie şi de joasă tensiune. Toate cele cinci posturi sunt dotate cu echipamente de telecomunicaţii ce asigură includerea lor în sistemul de telecontrol. Prin intermediul acestuia, operatorul de distribuţie a energiei electrice intervine rapid, de la distanţă, în cazul în care în reţea se înregistrează avarii.

“E-Distribuţie Muntenia vine în sprijinul tuturor consumatorilor, fără excepţie, şi pune pe primul plan nevoile acestora, construind un viitor sigur şi sustenabil prin reţele electrice digitalizate, inteligente şi flexible. Racordarea celor 250 de familii din Jilava la sistemul de energie electrică înseamnă inclusiv un sprijin important în parcursul educaţional şi socio-economic al comunităţii respective, în special al tinerilor”, a declarat Alin Crăciunescu, director regiune E-Distribuţie Muntenia.

Din investiţia totală, 1,3 milioane de lei sunt costuri acoperite de operatoul de distribuţie, la care se adaugă cele suportate de Primăria Jilava.

"Colaborarea Primăriei Jilava cu E-Distribuţie Muntenia înseamnă un ajutor important pentru cele 250 de familii ce locuiesc în zona străzilor Prelungirea Merişor, Prelungirea Ungureni şi Prelungirea Primăverii din comuna Jilava. Sunt familii care au copii şi era normal să le asigurăm acces la reţeaua de energie electrică. Le-am promis acestor oameni ca mă voi implica în a-i ajuta şi mă bucur că acest proiect a fost dus la bun sfârşit", a declarat Elefterie Ilie Petre, primarul comunei Jilava.

Anul acesta, sumele prevăzute de companiile E-Distribuţie pentru racordări, inclusiv cele impuse de legislaţia primară, şi întărirea reţelei pentru noii utilizatori ajung la aproximativ 164 milioane de lei (34 milioane de euro). În total, companiile E-Distribuţie din România investesc în 2021 aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea şi extinderea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe din ţară în care îşi desfăşoară activitatea.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără peste 131.000 de kilometri, 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.