E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a anunţat vineri că a lansat o licitaţie de peste 125 milioane lei pentru atribuirea de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de mentenanţă şi modernizare a liniilor şi instalaţiilor electrice de medie şi joasă tensiune din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofertele pot fi depuse până la finalul lunii iunie pentru unul sau mai multe loturi scoase la licitaţie.

"E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a lansat o licitaţie pentru atribuirea de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de mentenanţă şi modernizare a liniilor şi instalaţiilor electrice de medie şi joasă tensiune din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea. Lucrările pentru modernizarea reţelelor vizează creşterea rezilienţei şi a fiabilităţii acestora. Investiţiile în reţelele de medie tensiune se reflectă în reducerea semnificativă a numărului întreruperilor neplanificate şi, mai ales, a duratei acestora", precizează compania

Acordul-cadru vizează o perioadă de 36 luni şi se ridică la o valoare de peste 125 milioane lei fără TVA (25,4 milioane euro). Firmele interesate pot depune oferte până la data de 30 iunie 2021 pentru unul sau mai multe dintre cele patru loturi scoase la licitaţie. Selecţia se va face pe baza celor mai avantajoase oferte financiare.

Lucrările de mentenanţă sau modernizare vizează liniile electrice aeriene şi/sau subterane şi instalaţiile de medie/joasă tensiune ale E-Distribuţie Dobrogea.

În Dobrogea, E-Distribuţie are planificate, în 2021, investiţii de 176 milioane de lei (35,7 milioane euro) în modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Din valoarea totală, suma de 22 milioane de lei este alocată lucrărilor de modernizare/construcţie de linii de medie tensiune şi posturi de transformare, iar 35 milioane de lei reprezintă volumul rezervat pentru lucrări de modernizare/construcţie de linii de joasă tensiune.

În prezent, pentru alimentarea cu energie electrică în bune condiţii a clienţilor din localităţile Constanţa si Slobozia, compania modernizează două staţii de transformare; de asemenea, au fost inlocuite ambele transformatoare din staţia de transformare Eforie Nord cu unele de putere superioara 40MVA pentru asigurarea racordării la reţea a noilor consumatori din partea de Sud a judeţului Constanţa. În judeţul Călăraşi, se execută lucrări de îmbunătăţire a liniilor de joasă tensiune, în beneficiul consumatorilor din localităţile Olteniţa şi din Nicolae Bălcescu.

Valoarea programelor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei electrice din acest an se adaugă investiţiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuţie Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea, pe plan local, a standardelor de mediu ale grupului Enel.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.