Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni seară, după o întâlnire la Vila Lac 1 la care au participat preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, premierul Mihai Tudose şi alţi membri ai Guvernului, că bugetul pe 2018 va respecta ţinta de deficit de sub 3% şi că rectificarea bugetară va fi pozitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vestea bună este că se respectă ţintele de deficit sub 3% pentru anul 2018. s-a discutat şi despre rectificare, care va fi pozitivă. Şi pentru acest an deficitul va fi sub 3%" a spus Dragnea.

În ceea ce priveşte momentul defintivării proiectului de buget, Liviu Dragnea a precizat că poate fi asumată o mică întârziere astfel încât toate măsurile decise să poată fi adoptate.

"Eu cred că în cursul lunii noiembrie proiectul de buget va fi depus la Parlament, astfel încât la sfârşitul lui noiembrie sau în primele zile ale lui decembrie să fie adoptat. Sigur că depinde şi de avizul de la CSAT, care nu cred că o să întârzie", a subliniat preşedintele PSD.

El a spus că alte teme de discuţie au fost propunerea premierului Mihai Tudose privind implicarea unei companii de stat româneşti în achiziţionarea unei companii de energie din R. Moldova, care are susţinere politică, pentru că este o măsură economică bună.

De asemenea,  conform lui Dragnea, a fost analizată şi o primă strategie de finanţare pentru marile lucrări de infrastructură, el anunţând că for avea loc întâlniri tehnice cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai Băncii Europene de Investiţii.

"Ministrul Stroe ne-a prezentat câteva proble identificate în calea ferată şi din păcate nu sunt probleme simple, nu sunt probleme uşoare", a adăugat liderul social-democrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.