Premierul Mihai Tudose, liderul PSD, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi cel al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, au cântat imnul României, marţi seară, în staţiunea Mamaia, la inaugurarea unui hotel de cinci stele, ce aparţine omului de afaceri Mohammad Murad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammad Murad, patronul lanţului hotelier Phoenicia şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), a inaugurat un hotel de cinci stele aflat în complexul Phoenicia din Mamaia Nord - Năvodari.

În sala în care a avut loc ceremonia de inaugurare, la care au fost prezenţi premierul Mihai Tudose, şeful PSD, Liviu Dragnea, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, şi cel al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a fost arborat steagul României, omul de afaceri Mohammad Murad declarând că este ”român” şi invitându-i pe participanţi să cânte imnul, versurile fiind afişate pe un ecran.

Murad a spus, apoi, că a văzut ”normalitate” în sală, având în vedere că în acelaşi loc s-au aflat oameni de afaceri şi politicieni, şi a precizat că afaceriştii din România au nevoie de un sprijin din partea statului.

Omul de afaceri a lansat un atac la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu, despre care a spus că a ”creat 67 de instituţii care bagă orice firmă în faliment”.

În ce priveşte taxa de solidaritate, Mohammad Murad a spus că este de acord cu introducerea acesteia atât timp cât aduce bunăstare românilor.

”Dacă această taxă face mai multe pentru bugetul românilor, dacă este bine gestionată, eu sunt de acord cu ea şi o voi plăti. Dacă această taxă mă asigură că a doua zi mă trezesc liniştit şi beau cafeaua liniştit, atunci sunt de acord cu ea”, a spus Murad.

La rândul său, ministrul Turismului i-a urat omului de afaceri să realizeze cât mai multe investiţii în turism.

”După cum am promis în programul de guvernare, se va face descentalizare. Înseamnă că veţi primi toate autorizările la nivelul consiliilor judeţene”, a spus Mircea Titus Dobre.

Acesta este primul hotel de cinci stele construit în acest an pe litoralul românesc, iar investiţia se ridică la 7 milioane euro, cu finanţare de la bănci şi din surse proprii. Hotelul este structurat în 144 de spaţii de cazare, însemnând camere, apartamente şi duplexuri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 metri pătraţi. 

Lanţul Phoenicia are deja şapte hoteluri deschise pe litoral, urmând ca anul viitor să inaugureze alte patru, din care trei sunt în renovare, iar unul este investiţie ”greenfield”.

Anul viitor se vor deschide hotelurile Belvedere, Amfiteatru şi Panoramic de trei şi patru stele în Neptun-Olimp, aflate acum în renovare, dar şi Boutique Hotel la Năvodari, construit de la zero şi care se doreşte a fi de cinci stele plus.

Majoritatea hotelurilor de la mare sunt construite înainte de 1990 şi reabilitate ulterior.

Mohammad Murad este cel mai mare investitor de pe litoral şi unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România. Pe lângă lanţul hotelier Phoenicia, familia Murad mai deţine lanţul de restaurante Spring Time şi fabrica de conserve Mandy. Murad are la mare peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun.

Omul de afaceri a construit în ultimii zece ani mai mult de 2.000 de locuinţe în blocuri şi vile în Bucureşti şi Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.