Compania portuară şi de logistică DP World, cu sediul în Dubai, a redus la jumătate timpul de transport dintre România şi Turcia, a declarat pentru Reuters unul dintre directorii săi, pe fondul extinderii operaţiunilor sale din Marea Neagră, la graniţa estică a Uniunii Europene. Kris Adams dă asigurări că investiţiile planificate din România vor continua, chiar şi în condiţiile majorărilor de impozite propuse de guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anul trecut, DP World şi-a dublat capacitatea de transport de containere în cel mai mare port românesc de la Marea Neagră, Constanţa, prin adăugarea unui terminal roll-on, roll-off (Ro-Ro) şi a unui hub logistic în vestul României.

Anul acesta, compania a adăugat în România un serviciu logistic european integrat, care oferă servicii de transport rutier, maritim, aerian şi feroviar, iniţial pentru clienţii din ţările vecine - Bulgaria, Moldova, Serbia şi Turcia.

„Am făcut paşi uriaşi în optimizarea comerţului maritim între Turcia şi Constanţa, îmbunătăţind timpul de tranzit pe mare cu 50%”, a declarat pentru Reuters Kris Adams, vicepreşedinte DP World pentru Europa de Est. „Transporturile dintre Istanbul şi Bucureşti au fost reduse la mai puţin de 30 de ore, creând o alternativă viabilă la transportul rutier”, a punctat el.

Un nou scaner la terminalul Ro-Ro al DP World din Constanţa a redus timpul de inspecţie a camioanelor de la 5-7 ore la 2 minute, a adăugat oficialul DP World.

Modernizările au costat în total 130 de milioane de euro, dar Adams spune că vor urma şi altele, deoarece există potenţial de creştere în domeniul transportului de automobile, comerţului electronic şi energiei regenerabile.

„Ne gândim să investim în final peste 200 de milioane de euro, vom angaja mai mult personal, vom investi într-o platformă digitală şi avem ambiţia de a opera servicii de logistică contractuală, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, vom opera depozite, dar este prea devreme pentru a face comentarii”, a menţionat Kris Adams.

Investiţiile în infrastructură şi exporturile de cereale ucrainene prin Constanţa, în urma invaziei ruse din 2022, au contribuit la stimularea operaţiunilor din port, care este o poartă de acces către Asia Centrală şi oferă acces la fluviul Dunărea şi Europa de Vest.

Importanţa sa a crescut şi odată cu relocarea operaţiunilor companiilor către centrele de producţie cu costuri reduse din Europa de Est, pentru a scurta lanţurile de aprovizionare.

Adams mai spune că planurile de investiţii ale companiei vor continua, indiferent de majorările de impozite propuse de guvernul de coaliţie din România, deşi a menţionat că aceste majorări ar putea afecta comerţul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.