Indicele dolarului a scăzut marţi la cel mai redus nivel din ultimii doi ani şi jumătate, pe fondul creşterii apetitului investitorilor pentru plasamente riscante, aceştia anticipând o redresare economică solidă la nivel mondial şi noi măsuri de stimulare monetare şi fiscale în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declinul dolarului s-a accentuat după informaţiile referitoare la un nou proiect de susţinere a economiei în Congresul SUA.

Poiectul este în valoare de 908 miliarde de dolari şi prevede măsuri aplicabile până pe 31 martie, dintre care 228 de miliarde de dolari pentru hoteluri, restaurante şi alte afaceri mici.

Monedele care sunt cotate în creştere în perioadele în care interesul pentru plasamente riscante este mai mare, cum ar fi euro, lira sterlină, dolarii australieni, neo-zeelandezi şi candieni, au crescut faţă de dolar.

Euro a atins un nivel apropiat de maximul ultimelor trei luni, în timp ce dolarul neo-zeelandez a urcat la cel mai ridicat nivel din peste doi ani.

Criptomoneda Bitcoin a atins un nivel record de aproape 20.000 de dolari, ultima oară fiind tranzacţionată în declin cu 1,9%, la 19.320 de dolari.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,6%, la 91,428, iar în timpul tranzacţiilor a atins cel mai redus nivel din peste doia ani, de 91,405.

Euro a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate faţă de dolar, de peste 1,20 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacţionat la 1,2029 dolari pe unitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.