Marile bănci din Uniunea Europeană trebuie să justifice de ce nu ar trebui să îşi transfere operaţiunile de cliring pentru instrumentele derivate denominate în euro în valoare de miliarde de euro de la Londra în Uniunea Europeană, după Brexit, potrivit unui document văzut marţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casele de cliring din Marea Britanie au permisiunea UE de a continua să ofere servicii clienţilor europeni până la jumătatea anului 2022, pentru a da timp băncilor să îşi transfere poziţiile în euro pe continent, dar măsurile de acest fel au decurs lent.

Băncile sunt solicitate să ofere, vineri, opinii detaliate privind transferarea poziţiilor derivatelor în euro de la Londra în UE, la prima întâlnire a unui nou grup de lucru al Comisiei Europene pe această temă.

”Actualul nivel de expunere la contrapărţile centrale din Marea Britanie ridică un număr de probleme pentru UE, care trebuie corectate printr-o reducere a acestei expuneri”, a afirmat Comisia Europeană într-un chestionar trimis băncilor.

UE doreşte să îşi dezvolte piaţa de capital pentru a reduce dependenţa de City of London, după ieşirea Marii Britanii de pe piaţa unică.

Autorităţile UE şi Banca Centrală Europeană doresc de mult timp transferarea operaţiunilor de cliring în euro de la Londra în zona euro, unde pot fi supravegheate direct.

Divizia LCH a London Stock Exchange efectuează încă majoritatea tranzacţiilor swap în euro,chiar dacă o parte din tranzacţii au fost mutate de la Londra pe platforme din UE şi New York, de pe 31 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.