Dezvoltatorul Pokemon GO vrea să lanseze în curând jocul în aproximativ 200 de ţări şi regiuni şi lucrează în acest scop la creşterea capacităţii serverului, informaţie care a dus vineri la creşterea acţiunilor Nintendo cu alte 10%, avansul din ultima săptămână ajungând la 86%, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jocul, care combină o franciză clasică de desene animate veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, a luat lumea cu asalt, chiar dacă a fost lansat în numai cinci ţări, Statele Unite, Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie şi Germania.

”De ce să îl limităm”, a spus într-un interviu John Hanke, director general al Niantic, care a dezvoltat Pokemon GO împreună cu Pokemon Company, afiliată a Nintendo.

El a refuzat să intre în detalii despre programul lansărilor, dar a notat că primul joc de realitate augmentată al companiei, Ingress, a avut nevoie de o lună sau două pentru a ajunge pe mai multe pieţe.

În urma declaraţiilor sale, acţiunile Nintendo au crescut vineri cu încă 10%, stabilind un record pentru volumul zilnic al tranzacţiilor cu titlurile unei companii listate la bursa din Tokyo.

Acţiunile Nintendo au avansat cu 86% în doar o săptămână, majorând capitalizarea de piaţă a companiei cu 17 miliarde de dolari.

Hanke a confirmat că jocul va fi lansat în curând în Japonia şi că anticipează că acesta va fi disponibil în cele din urmă şi în Coreea de Sud, unde serviciul de hărţi al Google este restricţionat din cauza problemelor de securitate cu Coreea de Nord.

El a explicat că Niantic, care a fost separată de Google anul trecut, lucrează la rezolvarea problemei hărţii.

”Există soluţii pentru asta”, a precizat Hanke.

Coreea de Sud este a patra mare piaţă pentru jocuri din lume, după China, Statele Unite şi Japonia, potrivit firmei de cercetare a pieţei Newzoo din Amsterdam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.