Dezvoltatorul turc Opus Land Residential Development a vândut, în primele cinci luni din acest an, 258 de locuinţe în cadrul complexului Cosmopolis Rezidenţial, amplasat în nord-estul Bucureştiului, cu 10% mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2016, au anunţat marţi reprezentanţii dezvoltatorului, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. Dezvoltatorul a mai anunţat că va ajunge să construiască 500 de unităţi anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am ajuns la peste 5.000 de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii mici. Vânzările de locuinţe sunt cu peste 10% faţă de ce am anticipat. Anul acesta vom construi încă 40.000 de metri pătraţi de suprafaţă rezidenţială”, a declarat directorul general al Opus Land Residential Development, Ahmet Buyukhanli.

În cadrul aceluiaşi eveniment, directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv de vânzări al Cosmopolis, Gabriel Voicu, a spus că dezvoltatorul intenţionează să vândă peste 600 de locuinţe până la sfârşitul anului.

În topul preferinţelor de achiziţie sunt studiourile şi apartamentele cu două camere, având suprafeţe între 54 şi 86 de metri pătraţi, urmate de vile şi de apartamentele cu trei camere. Preţurile locuinţelor încep de la 46.240 de euro. 

Voicu a mai zis că Opus Land Residential Development va ajunge să construiască 500 de locuinţe până la sfârşitul anului, urmând ca în 2018 să finalizeze peste 500 de unităţi.

Întrebat când va finaliza tot proiectului Cosmopolis, Buyukhanli a menţionat că ar mai putea construi locuinţe în cadrul complexului pentru următorii 10 ani, deoarece în acest moment compania mai deţine în zona o suprafaţă de teren de 25 de hectare.

La finalul proiectului, Cosmopolis va avea 25.000 de apartamente şi vile, în care vor locui peste 25.000 de persoane.

În cadrul complexului Cosmopolis a fost construit şi un centru comercial care o suprafaţă de 10.000 mp şi a fost realizat în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro.

“Am început construcţia centrului comercial anul trecut în mai şi l-am finalizat în noiembrie”, a completat directorul general al Opus Residential.

Pe lângă centrul comercial, în complex se mai găseşte o grădiniţă, o şcoală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, şapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal şi tenis şi mai multe terenuri de joacă pentru copii.

În plus, rezidenţii au transportul asigurat până la staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă permanent, din 30 în 30 de minute.

Început în anul 2007, proiectul imobiliar Cosmopolis numără în prezent peste 5.000 de locuitori. În prezent, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente şi vile. 

Investiţiile în cadrul complexului rezidenţial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcţiei de locuinţe, infrastructurii, spaţiilor comerciale şi spaţiilor verzi. Planurile de viitor includ construcţia a cel puţin 7.000 de locuinţe noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.