Dezvoltatorul imobiliar One United Properties s-a listat luni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul ONE. Compania a derulat în perioada 22 iunie - 2 iulie oferta publică iniţială, prin care a atras de la investitorii activi în piaţa de capital 260 de milioane de lei, fonduri care vor fi folosite la strategia de dezvoltare a companiei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 2,86 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti, a intrat oficial pe Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei au început tranzacţionarea pe Piaţa Principală a BVB, sub simbolul bursier ONE”, a anunţat compania.

Momentul a fost marcat prin deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare la sediul BVB.

„Pornim la drum după o rundă senzaţională marcată de oferta publică iniţială, care s-a încheiat cu rezultate extraordinare pentru compania noastră şi cu confirmarea încrederii pe care partenerii investitori o au în noi. Acum marcăm un nou început pentru One United Properties pe piaţa de capital. Bursa de Valori Bucureşti a demonstrat că reprezintă un suport de finanţare excelent pentru companiile locale. Credem în potenţialul pieţei de capital de la noi şi vrem să valorificăm contextul pe care aceasta ni-l oferă odată cu listarea companiei, pentru a accelera strategia grupului de a investi în oportunităţi de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureştiului şi în alte regiuni din ţară”, a spus Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

One United Properties a încheiat cu succes prima ofertă publică iniţială primară de acţiuni din şapte ani prin care compania a emis acţiuni noi destinate majorării de capital.  Fondurile atrase în urma ofertei, de aproximativ 260 milioane de lei, vor susţine strategia de dezvoltare a One United Properties. La încheierea ofertei, preţul final a fost stabilit la 2 lei per acţiune, capitalizarea anticipată a companiei fiind de 2,86 miliarde de lei. Compania devine astfel a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori Bucureşti şi intră în top 10 companii listate după capitalizarea bursieră.

„Succesul ofertei şi listarea One United Properties ne arată încă o dată potenţialul de dezvoltare atât al pieţei de capital, cât şi capacitatea bursei de a susţine companiile antreprenoriale româneşti. Astăzi, echipa One începe un nou capitol în dezvoltarea companiei, parcurs care şi până în acest moment a fost remarcabil. Ne bucură faptul că One a ales bursa şi investitorii din piaţa de capital pentru a se finanţa, încheierea ofertei aducând o infuzie de capital în companie de 260 milioane de lei”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Dinamica bursei din ultima perioadă, atât pe segmentul de acţiuni, cât şi pe cel de obligaţiuni, aduce nu doar finanţare companiilor care aleg să vină la bursă, spun reprezentanţii BVB.

”Această dinamică se traduce, pe termen lung, în mai multă transparenţă pentru întreg mediul de afaceri, dar şi în mai mulţi investitori la bursă. Prin intermediul celor 13 companii care s-au listat de la începutul anului, cu o capitalizare cumulată de 911,6 milioane euro, Bursa de Valori Bucureşti şi-a lărgit semnificativ reprezentativitatea. Avem încredere că prezenţa One United Properties la bursă va deschide apetitul investitorilor pentru noi tranzacţii şi va impulsiona şi pe alţi antreprenori români să se finanţeze prin piaţa de capital”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta publică iniţială a dezvoltatorului derulată în perioada 22 iunie - 2 iulie a fost suprasubscrisă în ambele tranşe, atât pe segmentul investitorilor instituţionali, cât şi al celor de retail, investitorii dovedind un interes considerabil pentru companie încă din prima zi de subscriere, când segmentul de retail cu alocare garantată a fost subscris în primele 40 de secunde. Intermediarul ofertei este BRK Financial Group (prin Răzvan Raţ, director general adjunct), în timp ce Swiss Capital (prin Bogdan Juravle, director general) face parte din grupul de distribuţie. Filip & Company (prin Alexandru Bîrsan, avocat partener, şi Olga Niţă, avocat partener) a asistat juridic One United Properties în legătură cu oferta publică şi listarea.

 „După cum am văzut cu toţii, One United Properties a atras un interes uriaş atât din zona investitorilor instituţionali, cât şi din zona investitorilor de retail. În ceea ce-i priveşte pe aceştia din urmă, tranşa cu alocare garantată a fost subscrisă în mai puţin de 40 de secunde de la deschidere, iar tranşa cu alocare pro-rata a fost subscrisă de peste 9 ori, în condiţiile în care retailului i-a fost alocată o cotă foarte generoasă din întreaga ofertă, 37%. Sper să nu greşesc, dar este primul IPO în care investitorii de retail primesc mai mult de o treime din ofertă. Practic sunt create premisele ca ONE să devină o acţiune de tip Blue Chip. Această listare este punctul culminant al unui proces intensiv şi colaborativ pe care l-am desfăşurat alături de echipa One United Properties, atât în ceea ce priveşte redactarea prospectului, cât şi în ceea ce priveşte întâlnirile cu investitorii instituţionali”, a menţionat Monica Ivan, director general BRK Financial Group.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.