Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a înregistrat în anul 2020 venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare în valoare de 42,7 milioane euro, în creştere cu 29,4% faţă de anul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Impact Developer & Contractor a înregistrat în anul 2020 venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare în valoare de 42,7 milioane euro, în creştere cu 29,4% faţă de anul 2019, reprezentând din acest punct de vedere cel mai bun rezultat al dezvoltatorului, din ultimul deceniu. Într-un an marcat de pandemie, compania a tranzacţionat un total de 369 de apartamente (31.191 mp suprafaţă construită), dintre care 205 în ansamblul rezidenţial Greenfield Băneasa şi 164 în proiectul Luxuria Residence", anunţă compania.

În plus faţă de apartamentele tranzacţionate, Impact a încheiat anul cu 198 de precontracte de vânzare - cumpărare şi rezervări, în valoare totală de 24 milioane euro, dintre care jumătate urmează să fie transformate în venituri în primul semestru al acestui an.

"În 2020, compania şi-a continuat activităţile de dezvoltare rezidenţială cu un ritm susţinut, în ciuda dificultăţilor provocate de pandemie. În acest sens, Impact a implementat strategia de expansiune naţională, demarând la Constanţa construcţia proiectului rezidenţial premium, Boreal Plus, şi achiziţionând un teren în Iaşi pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil, care să îmbunătăţească standardul de locuire al românilor", precizează compania.

Axul central al strategiei de dezvoltare a companiei Impact Developer & Contractor (simbol IMP), singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori Bucureşti, categoria Premium,  îl reprezintă piaţa de capital, respectiv emisiune de obligaţiuni listate pe piaţa principală a BVB, cu plasament privat, finanţări bancare şi emiterea de noi acţiuni, spun reprezentanţii companiei.

În ultimul an, acţiunile Impact au înregistrat o creştere de 26%, de la 0,31 euro/acţiune la 0,39 euro/ acţiune la 31 decembrie 2020, capitalizarea bursieră a companiei depăşind valoarea de 102 milioane euro. În 2020, agenţia Standard & Poor’s a menţinut pentru Impact ratingul de credit pe termen lung `B-` cu perspectivă stabilă, compania fiind considerată sigură pentru investitori.

"Anul acesta, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate, intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare, în care accelerăm expansiunea la nivel naţional", a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.      

În cadrul ansamblului upper-class Luxuria Residence, au fost finalizate primele două faze de dezvoltare, cu 500 de apartamente, iar în prezent se continuă lucrările la ultima fază cu 130 de apartamente, având termenul de livrare în prima jumătate a acestui an.

În anul 2020 compania a obţinut autorizaţia de construcţie şi a început lucrările pentru faza a patra de dezvoltare din Greenfield Băneasa. Totodată a demarat şi lucrările de construcţie pentru Greenfield Plaza, care va include: strip mall, spaţiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, piscină interioară semiolimpică, piscină exterioară şi o clădire proprie de birouri, care va deveni sediul central al Impact Developer & Contractor. Apartamentele din noua fază de dezvoltare vor fi livrate etapizat, începând cu vara acestui an.

Pe lângă lucrările desfăşurate la proiectele din Capitală, Impact a demarat în Constanţa proiectul Boreal Plus, care aduce pe piaţă 18 vile şi 673 de apartamente, alături de o serie de facilităţi pentru rezidenţi: spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, spaţii comerciale, hypermarket Kaufland şi grădiniţă. Vilele ansamblului se află într-o fază avansată de construcţie, termenul de livrare estimat fiind prima jumătate a anului 2021. În paralel este în plină dezvoltare prima etapă de blocuri, cu 209 de apartamente. Totodată, anul acesta, Impact pregăteşte lansarea lucrărilor pentru Greenfield Copou, din Iaşi, un proiect rezidenţial care va replica modelul Greenfield Băneasa.

Cu o experienţă de 30 de ani pe piaţă, Impact Developer & Contractor este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori Bucureşti. Printre proiectele de referinţă ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa şi Luxuria Residence, ansamblu rezidenţial de lux. Ca parte a strategiei de extindere la nivel naţional, anul acesta, Impact a demarat construcţia unui proiect rezidenţial premium în Constanţa, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile şi 676 de apartamente, construit pe o suprafaţă de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.  De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional şi demarează Greenfield Copou, în Iaşi. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafaţă de 48.685 mp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.