Dezvoltatorul de parcuri logistice CTP a anunţat, luni, că, împreună cu un consorţiu format din trei grupuri bancare, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare de 1,9 miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împrumutul vizează portofoliul de parcuri industriale din Cehia, care constă în 200 de clădiri, reprezentând 2,7 milioane mp de spaţii industriale de clasă A.

”Aceasta este cea mai mare tranzacţie financiară de pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est (ECE), care a avut loc până în prezent. Creditul este unul de tip sindicalizat, are o durată de 7 ani, iar 1,6 miliarde euro din suma împrumutată vor fi folosiţi pentru refinanţarea proprietăţilor existente şi 269 milioane euro, pentru noi proiecte, care vor fi finalizate în următoarele 18 luni”, se arată în comunicat.

Tranzacţia asigură finanţarea pe termen mediu a portofoliului din Republica Cehă şi va ajuta compania să atingă obiectivul de a creşte portofoliul internaţional la 10 milioane mp, potrivit companiei. Acest credit sindicalizat include 40 de împrumuturi de la bănci diferite.

”Noua structură de credit simplifică major acordurile de finanţare anterioare şi ne ajută să fim mai bine pregătiţi pentru viitor. Astfel, putem eficientiza administrarea şi procesarea creditelor şi beneficia de finanţarea sigură pe termen mediu a portofoliului nostru industrial, precum şi de sprijin pentru dezvoltarea planificată pentru următoarele 18 luni”, a comentat Zdeněk Raus, director financiar al CTP Cehia.

Demersurile legale necesare pentru desfăşurarea acestei tranzacţii au fost conduse, pentru CTP, de Květa Vojtová, avocat specializat pe fuziuni, achiziţii şi tranzacţii, alături de specialiştii bancari din echipele locale ale CTP.

În cadrul acestei finanţări, Erste Group Bank şi Česká Spořitelna, Société Générale şi Komerční banka, UniCredit şi UniCredit Bank Republica Cehă şi Slovacia au avut rolul de aranjori principali. Komerční Banka a fost agent, iar Deutsche Pfandbriefbank a îndeplinit activităţi de agent de securitate.

Consultantul extern al CTP pentru servicii legale a fost biroul din Praga al Clifford Chance, iar de serviciile financiare s-au ocupat Eastdil Secured.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.